MILANOVIĆ IPAK POPUSTIO? Vojni zrakoplovi letjet će na visini iznad 600 metara

16.03.2022. 11:34:00

Nakon što su francuski vojni zrakoplovi preletili Zagreb i ostale gradove u Hrvatskoj, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović u utorak poslije podne dao je zapovijed načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiralu Robertu Hranju da se najstrože zabranjuju preleti vojnih zrakoplova iznad Zagreba i svih drugih gradova u Hrvatskoj.

Predsjednik je zatražio da se odmah istraži i utvrdi odgovornost za uznemiravanje građana Zagreba, piše u priopćenju Ureda predsjednika.

No, kako neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV, Milanoviću nije bila namjera potpuno zabraniti letove već mu je smetalo “korištenje aviona u političke svrhe i politizacija cijele priče”.

Neslužbeno se doznaje kako će se tolerirati vježbe i aktivnosti, ali isključivo na visini iznad 600 metara. Sve ostalo u Uredu predsjednika smatraju politizacijom.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Izvorni autor: 7dnevno/Nova TV

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.