Milanović o lošoj gradnji: ‘Tu se očito kokošarilo, ali će nažalost ići u zastaru’

13.01.2021. 14:42:00

Predsjednik Zoran Milanović danas je otišao u posjet Petrinji, a nakon što je obišao volontere te nakon sastanka s gradonačelnikom Petrinje, Darinkom Dumbovićem, gradonačelnicom Siska, Kristinom Ikić Baniček te dogradonačelnicom Gline Brankom Bakšić Mitić, obratio se javnosti.

“Tu se kokošarilo očito ili su projekti toliko loši da su se kuće radile po lošim projektima i kralo se. To će, nažalost, ići u zastaru. Ne vidim kako to ne bi otišlo u zastaru, pa ne može se sve staviti u ratno profiterstvo. To je jedna od naših sramota, ali koga ćete optužiti?”, upitao je predsjednik.

“Kuće su uglavnom obnavljane u programu, kroz nacrte koje je osmislilo Ministarstvo obnove, angažirano je stotine i stotine nadzornih inženjera, koji su potpisivali. To nisu stranački ljudi, to su stručnjaci s licencama i većina njih nije bila član nijedne stranke”, rekao je Milanović.

Govorio je i o Pleteru, koji od danas kuha obroke za stanovništvo i volontere. “Pleter ne radi besplatno. To je firma koja je izvučena iz MORH-a, da ljudi ne bi dobili otkaze, a koja s MORH-om radi određene poslove. To je mala firma, ali ne radi besplatno”, rekao je Milanović.

Nema sukoba s premijerom, ponovio je predsjednik. “Ja sam nagovarao premijera da proglasi katastrofu. Iskreno govoreći, to nisam rekao prvi dan kad je to trebalo napraviti, nego vjerojatno treći ili četvrti dan, ali sam vjerojatno bio prvi koji je to rekao”, kazao je.

Ne smatra da su mediji problematični, što je bila teza koja se ponavljala na sastanku Predsjedništva HDZ-a. “Mediji nisu problematični. Kad si na vlasti, moraš znati da si jači od medija. Po resursima si jači, ti si vlast, ali mediji moraju raditi i normalno je da ti mediji idu na živce. Zato je Vlada jača, zato mediji ne trebaju zaštitu, treba ih pustiti da to rade. Osim kad to rade onako kako to rade u SAD-u, tamo više nema medija, to su društvene mreže i treba odrediti zakonodavstvo, a ne da Zuckerberg određuje tko što može reći”, rekao je Milanović.

Komentirao je i pitanje – Banija ili Banovina.

“Za mene je Banovina hrvatska, Banovina je i zgrada u Splitu. Banija je samo Banija, a Banovina je hrvatska. Ja sad više ne znam kaj je ispravno”, rekao je Milanović.

“Banija ili Banovina to je u ovom trenutku nebitno. To su rekli i dvojica poglavara crkava, da je to nebitno. Ako je njima to cool…”, kazao je predsjednik, piše N1.

Izvor: narod.hr/n1/Foto:snimka zaslona

Izvorni autor: N1

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.