Milanović: Sa mnom u Okučane idu zapovjednici, to sam naredio u formi usmene zapovijedi. Ja sam vrhovni zapovjednik OSRH, uvijek

29.04.2021. 16:20:00

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović položio je vijenac i zapalio svijeću u spomen na poginule hrvatske branitelje kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Vinkovci. Za kraj današnjeg programa obilazaka predviđeno je polaganje vijenca kod Spomen-obilježja poginulim redarstvenicima u Borovu Selu uoči 30. obljetnice pogibije 12 redarstvenika.

Upitan o odluci vezano za obljetnicu Bljeska u Okučanima, rekao je kako je govorio o zapovjednicima i rekao kako oni koji će biti s njime neće s Plenkovićem.

"To sam naredio u formi usmene zapovjedi. S ministrom sam se maloprije prijateljski rastao i s njime neću polemizirati, imam svoje savjetnike. Ja sam vrhovni zapovjednik OSRH uvijek", poručio je predsjednik Milanović.

Komentirao je tko će s njim polagati vijence u Okučanima.

"Bit će zapovjednici, Kruljac, Luka Džanko, to će biti moje izaslanstvo. Tko će biti s Plenkoviće, to ne znam, ali oni neće", kazao je Milanović.

"Sad su lokalni izbori, svi su sad jako hrabri. Meni je jako ugodno u društvu ministra Banožića, trebali smo zajedno ići na streljanu isprobati hrvatsko oružje. Inače to ne radim. Ali on je pod pritiskom", rekao je govoreći o izjavi ministra Banožića koji je rekao da predsjednik ne može izdati naredbu vezano za odlazak vojske na obljetnicu.

Kaže da je to dogovoreno u formi usmene zapovijedi i da je to oduvijek tako u Hrvatskoj.

“Tako je uvijek, osim kad poneki ministar ponekad dobije napad od tablete za hrabrost, kad mu šef dolazi u Vinkovce, a upravo smo se razišli ko prijatelji ja i ministar. Predsjednik je vrhovni zapovjednik Hrvatske vojske uvijek, ne u ratu, jer Hrvatska nikad nije bila u ratu, Tuđman nikad nije proglasio ratno stanje”, rekao je predsjednik.

"Danas sam ovdje i htio sam se naći s načelnikom ove općine, ne znam kako se zove, iz SDSS-a je. Na kavi, ne da on dolazi ovdje. Onda je nastala agonija, mora na konzultacije, na kraju on danas ne može. Sada je negdje iza roleta, ja ga pozdravljam", rekao je Milanović, prenosi Dnevnik Nove TV.

Izvor: tportal.hr/Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Izvorni autor: S. S.

Autor: