Milanović uzvraća: Da, konačno se otelite gospodo! A što se tiče Jandrokovićeve fotografije...

14.05.2021. 15:05:00

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović u petak je ustvrdio kako nema dana da premijer Andrej Plenković nešto ne slaže, referirajući se na premijerove riječi vezne uz donošenje odluke o nabavci borbenih aviona.

U izjavi novinarima nakon posjeta Majskim poljanama, Milanović je odbacio tumačenje ministra obrane Marija Banožića da je bio nepristojan kada je, zalažući se za to da se konačno objavi odluka o nabavci aviona, poručio Vladi - "otelite se više".

"To nije nepristojno… to je puno pristojnije od poziranja u kupaljkama s 30 godina. Mene je zadnji put mama slikala kad sam imao 13,5 godina. nakon toga, Boga mi, više nije", rekao je Milanović referirarajući se pitom i na fotografiju predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića u kupaćim gaćicama.

Milanović je podsjetio da je povjerenstvo za nabavku borbenih aviona svoj posao završilo sredinom prosinca prošle godine te da se do sada trebala objaviti odluka, a referirao se i na jučerašnju izjavu premijera.

Upitan za komentar Milanovićeve izjave da Vlada predugo kasni s donošenjem odluke o najpovoljnijoj ponudi za kupnju višeborbenih zrakoplova, Plenković je jučer podsjetio da Milanović nije pristao dati svog predstavnika u nadležno povjerenstvo i htio se distancirati. "Onda što te briga, što se žuriš. Odlučit ćemo kad hoćemo", poručio je Plenković.

"Predsjednik Vlade opet neistinito – dakle, nema dana da taj čovjek nešto ne slaže - kaže da sam se ja mogao uključi, a da nisam. Pazite, koji argument. Ajde, da nisam…što čekaš pola godine, ali jesam - preko načelnika Glavnog stožera koji meni odgovara preko zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Jel' ja moram stalno govoriti da je predsjednik Vlade lažov", komentirao je Milanović tu Plenkovićevu izjavu.

To je laganje - ili čovjek ništa ne zna o državi i ništa ne zna o povjerenstvu čije je imenovanje potpisao, dodao je Milanović te ponovno objasnio da je član toga povjerenstva i načelnik Glavnog stožera – "koji odgovara, prije svega meni, dakle, imam sve informacije iznutra". 

 "I da, konačno se otelite, gospodo. To je jedan prirodni proces koji je pomalo bolan, ali na kraju rezultira jednim životom, pa makar i blentavim, telećim".

Upitan vjeruje li da će odluka o nabavi aviona biti donesena do kraja mjeseca, kao što je to najavio ministar obrane, Milanović je odgovorio: "Ma, ne vjerujem ništa". To je neodgovorno, amatersko, diletantsko ponašanje, poručio je.

Izvor: Direktno.hr/Foto:FaH

Izvorni autor: lb/h/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.