Minimalna pobjeda domačina u Salzburgu

06.10.2022. 08:35:00

U dvoboju 3. kola UEFA Lige prvaka na Salzburg Areni Dinamo nažalost nije uspio doći do bodova. Salzburg je jedini pogodak zabio iz jedanaesterca u 71. minuti i to im je bilo dovoljno za pobjedu i tri boda.

Plavi su hrabro ušli u susret u kojem Ante Čačić nije mogao računati na Ristovskog, no unatoč dobroj igri, nisu uspjeli pronaći put do mreže. Utakmica je od samog početka bila iznimno čvrsta i borbena, što je rezultiralo s nešto manje prilika. U prvom poluvremenu Dinamo je dvaput prijetio preko Mišića i Ljubičića, no vratar Köhn i domaća obrana odradili su svoj posao. S druge strane, jednu sjajnu obranu imao je naš vratar Livaković i na predah se otišlo netaknutih mreža. 

U drugom poluvremenu plavi su nažalost teže dolazili do pravih prigoda i čekali su svoju šansu iz kontranapada. U 71. minuti pala je odluka utakmice - neoprezan start Moharramija na protivnika u vlastitom šesneastercu i domaćin je dobio jedanaesterac. Siguran izvođač za 1:0 bio je Noah Okafor. 

U nastavku utakmice Dinamo unatoč silnom trudu nije uspio pronaći put do mreže Salzburga i do izjednačenja pa su tako Austrijanci uzeli sva tri boda.

Sljedeća utakmica hrvatskog prvaka ponovno je u Ligi prvaka, za samo šest dana, u utorak 11. listopada, kada Salzburg kao gost dolazi na Maksimir. Plavi će u tom drugom međusobnom susretu svakako tražiti pozitivan rezultat protiv austrijske ekipe.

Nema predaje!

 

 

    Izvor: gnkdinamo.hr/Foto:Pixell

    Izvorni autor: gnkdinamo.hr

    Autor:

    Važna obavijest:

    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

    Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.