Ministar Banožić: Nastaviti s projektima modernizacije i opremanja HV-a

15.09.2020. 16:14:00

Ministar obrane Mario Banožić u utorak je, za posjeta Zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske u Vojarni stožernog generala Petra Stipetića u Karlovcu, kao cilj naveo poduzimanje novih koraka u modernizaciji i opremanju Hrvatske vojske.

Ministarstvo obrane priopćilo je da su ministra Banožića i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH (OSRH) admirala Roberta Hranja dočekali zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić, njegov zamjenik general-bojnik Tihomir Kundid i drugi.

Nakon položenih vijenaca i zapaljenih svijeća na spomen križu poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, Šerić je održao prezentaciju o ustroju, misiji i zadaćama Hrvatske kopnene vojske.

Najavio je da će kopnena vojska nastaviti s procesom modernizacije i razvoja sposobnosti te biti najspremnija grana OS RH prepoznatljiva u međunarodnom okruženju, koju će sačinjavati motivirani, uvježbani, spremni i domovini odani pripadnici.

Od HV-a očekujem da bude najbolji primjer u pandemiji

Ministar Banožić je istaknuo kako su hrvatski vojnici uvijek bili primjer građanima kako se odgovorno ponašati u raznim situacijama. “Stoga očekujem da i u ovoj situaciji kao što je pandemija COVID-19 budete najbolji primjer”, poručio je.

Vezano za modernizaciju i opremanje HV-a kao cilj je naveo očuvanje razine sadašnjih materijalnih prava te poduzimanje dodatnih koraka u projektima modernizacije i opremanja Hrvatske vojske.

Najavio je da će razvojni projekti biti u novom Dugoročnom planu razvoja Oružanih snaga za razdoblje od 2022. do 2033. godine.

“Hrvatska kopnena vojska složena je grana u tehničkom, logističkom, ali i u personalnom dijelu, zato moramo materijalno-tehnička sredstva čuvati i kvalitetno održavati”, zaključio je Banožić.

Kopnena vojska najvažnija komponenta borbene moći

Hranj je naglasio da je Hrvatska kopnena vojska najvažnija komponenta borbene moći te zavrjeđuje pažnju u daljnjem razvoju i modernizaciji.

“Važno je školovanje, obuka i vježba za svakog hrvatskog vojnika, ali tu se trebamo svi angažirati”, poručio je.

Banožić i Hranj posjetili su karlovačku tvrtku HS Produkt s kojom Ministarstvo obrane ima sklopljene ugovore o isporuci raznih vrsta naoružanja. (Hina)

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto: MORH/ T. Brandt

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.