Ministar Banožić u Kninu uručio ključeve stanova trojici pripadnika HV-a

03.08.2020. 17:43:00

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj zajedno sa državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom i gradonačelnikom Grada Knina Markom Jelićem u ponedjeljak su uručili ključeve stanova u Kninu trojici pripadnika Oružanih snaga RH, priopćio je MORH.

“Bili smo u mogućnosti pomoći Hrvatskim vojnicima i njihovim obiteljima da riješe stambeno pitanje i buduću imovinu. Danas su dobili rješenje i ključeve stanova koje će koristiti idućih godina u najmu uz mogućnost kupnje stanove po povoljnim uvjetima i na taj način se trajno stambeno zbrinuti u Gradu Kninu”, izjavio je ministar Banožić.

Dodao je kako je riječ i o demografskoj mjeri koja je vrlo bitna za Grad Knin, pogotovo kad se na području Grada trajno nastanjuju obitelji sa velikim brojem članova kao što je to danas bio slučaj.

Banožić je naglasio da je u okviru ovog projekta do sada stambeno zbrinuto 18 obitelji u Kninu i Vukovaru, te najavio u narednom razdoblju dodjelu još desetak stanova pripadnicima Hrvatske vojske u Kninu, Vukovaru i Petrinji.

“Dolazimo sa sela, tako da će dolazak u grad za nas puno značiti jer ćemo više vremena provoditi jedni s drugima. Ponosan sam što sam Hrvatski vojnik. Hvala vam. Domovini vjeran”, kazao je razvodnik Jure Matas, pripadnik Bojne za opskrbu Zapovjedništva za potporu, kojem je danas uručen ključ stana u Kninu.

Izvor: Nacional.hr/PDN/Foto:Dusko Jaramaz/PIXSELL

Izvorni autor: Nacional/M.K.

Autor: