Ministar Medved najoštrije je osudio skidanje zastave Republike Hrvatske u Kninu

12.06.2023. 18:26:00

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved najoštrije je osudio skidanje zastave Republike Hrvatske u Kninu.

Izrazio je svoje ogorčenje zbog ovog čina, naglašavajući da zastava simbolizira hrvatske žrtve, patnje i pobjede.

Potpredsjednik Vlade i ministar branitelja, Tomo Medved, izjavio je novinarima na obilježavanju Dana sisačko-moslavačke županije: "Najoštrije osuđujem, smatram potpuno nedopustivim da se netko uputi u taj čin jer hrvatska zastava simbolizira naše žrtve, simbolizira sve naše patnje, simbolizira sve pobjede."

U nedjelju su dvojica 20-godišnjaka snimila trenutak skidanja državne zastave s jarbola u Kninu.

Snimku su objavili na društvenim mrežama i proslijedili je 49-godišnjaku, koji ju je potom dijelio drugim osobama. Sva trojica su ispitani u Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku zbog skidanja hrvatske zastave u Kninu. Šibensko Županijsko državno odvjetništvo je odlučilo pustiti ih da se brane sa slobode što su i potvrdili iz ŽDO Šibenik.

Ministar Medved je pohvalio brzu reakciju policije, ističući da očekuje da će odgovorni biti sankcionirani sukladno zakonu.

Ministar Medved također je komentirao snimku na kojoj se vidi predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ratni zločinac Vojislav Šešelj kako zajedno piju na slavlju uz pjesmu koja veliča četnika Pavla Đurišića.

Izjavio je: "Što se tiče Vučića, zaista je važno da se posveti stanju u Srbiji i pitanjima koji se tiču Srbije.", prenosi Dnevnik.hr.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto:video screenshot/Dnevnik.hr

Izvorni autor: PDN/Dnevnik.hr/A.Ž./Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.