Ministar Medved primio majku Jeana-Michela Nicoliera

14.10.2019. 07:25:00

Lyliane Fournier zahvalila je ministru Medvedu na svemu što Ministarstvo hrvatskih branitelja čini u traganju za posmrtnim ostacima njezina sina te prihvatila poziv da zajedno sudjeluju u ovogodišnjoj Koloni sjećanja u Vukovaru

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved primio je u četvrtak, 10. listopada 2019. Lyliane Fournier, majku Jeana-Michela Nicoliera, hrvatskog branitelja i dragovoljca Domovinskog rata nestalog u Vukovaru 1991. godine. Sastanku je nazočio pomoćnik ministra Stjepan Sučić nadležan za Upravu za zatočene i nestale i umirovljeni pukovnik Damir Radnić, ratni zapovjednik i suborac Jeana-Michela Nicoliera.

Tijekom višesatnog sastanka razgovarali su o svim mjerama koje Ministarstvo hrvatskih branitelja provodi s ciljem pronalaska svih nestalih hrvatskih branitelja i civila u Domovinskom ratu. Ministar Medved i njegov pomoćnik Sučić detaljno su predstavili aktivnosti koje se provode vezano uz pronalazak nestalih osoba, kao i novi Zakon o osobama nestalim u Domovinskom ratu.

Izražavajući zadovoljstvo sastankom u Ministarstvu hrvatskih branitelja, Lyliane Fournier izrazila je zahvalnost ministru Medvedu i njegovom pomoćniku Sučiću na svim naporima koje ulažu u pronalasku osoba nestalih u Domovinskom ratu te pohvalila rad Ministarstva.

Ministar Tomo Medved zahvalio joj je na dolasku i suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja te je i ovom prigodom istaknuo doprinos i žrtvu Jeana-Michela Nicoliera kao dragovoljca Domovinskog rata u obrani Vukovara i Hrvatske. Također, pozvao je njegovu majku da mu se pridruži u ovogodišnjoj Koloni sjećanja 18. studenoga u Vukovaru, što je ona sa zadovoljstvom prihvatila.

“Koliko god se neki trudili umanjiti rad državnih institucija vezano za nestale branitelje, ja mogu odgovorno tvrditi da se od 1992. godine do danas nikada nije radilo ovako kvalitetno i stručno“, izjavio je tom prigodom umirovljeni pukovnik Radnić, koji se ujedno prisjetio svojih nestalih suboraca te zaključio: “No, kad vidim kako i koliko se radi, koliko se truda i sredstava ulaže i kako napokon sve institucije Republike Hrvatske – Ministarstvo hrvatskih branitelja, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo obrane i sigurnosne službe - zajednički rade na pronalasku naših prijatelja, imam veliku nadu da ćemo ih napokon pronaći i dostojno pokopati.“

Jean-Michel Nicolier nasilno je odveden iz vukovarske bolnice nakon okupacije grada u studenome 1991. godine, a posljednji put viđen je na Ovčari. Od tada se vodi u evidenciji osoba nestalih u Domovinskom ratu te se još uvijek traga za njegovim posmrtnim ostacima.

Izvor: MHB

Autor: