Ministar Medved: Zar ćemo u svakoj obljetnici slušati uvrede i ružne izjave?

29.10.2022. 15:20:00

Dubrovnik u subotu svečano obilježava 30. obljetnicu vojno-redarstvenih operacija „Oslobađanje juga Hrvatske“, kojima je 1992. godine deblokiran Grad i oslobođeno 1.200 kilometara, odnosno osam posto tada okupiranog hrvatskog teritorija.

Izjavu je tom prilikom u Dubrovniku dao ministar branitelja Tomo Medved koji je, između ostalog, pozvao na zajedništvo i da se pripazi na komunikaciju u javnom prostoru.

“Pokušajmo napraviti osvrt na razdoblje unazad šest godina, šest godina Vlade na čelu s Plenkovićem, pokušajmo analizirati sve mjere i što je učinjeno prema braniteljima”, kazao je Medved i nastavio:

“Poruke koje su upućivale predsjednik Vlade i članovi Vlade su bili u ovom smjeru kako sam govorio. Svi drugi koji pokušavaju ići u drugom smjeru, pokušavaju drugačije nastupati, pozivam ih da odustanu od toga.”

“Pred nama je toliko tužnih obljetnica, zar ćemo u svakoj slušati uvrede, ružne i neprihvatljive za javni diskurs izričaje i izjave. To je neprihvatljivo”, istaknuo je ministira.

“Pazimo na koji način komuniciramo. Sve ostalo je za nas neprihvatljivo”, poručio je Medved.

Župan Nikola Dobroslavić se osvrnuo na to što predsjednik RH Zoran Milanović nije pozvan. “Ne mislim da smo pogriješili, predsjednik je pokazao da uvijek kad dođe onda spominje premijera, čujem da je i mene spominjao jučer po prvi put”, kazao je župan, dodajući da je predsjednik danas ipak pokvario ovaj događaj.

“Nije bojkot predsjednika Milanovića. Uvijek smo pozivali predsjednike kad su se ponašali konstruktivno. Mesića i Josipovića smo pozivali uredno”, dodao je.

Dobroslavić dodaje i da bi predsjednik donio svađalački ton. “Ako prestane ovako nastupati, onda bi ga zvali.”

Izvor: n1/ Foto: n1

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.