Ministar snimio emotivnu video poruku: Posebno se obratio jednoj skupini građana (VIDEO)

23.12.2023. 10:04:00

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić i načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj uputili su povodom nadolazećih blagdana, u petak 22. prosinca 2023. godine božićne i novogodišnje čestitke.

Posebno emotivan u svom obraćanju bio je ministar Anušić koji je za tu prigodu snimio i video:

Video čestitka ministra Anušića

“Poštovane pripadnice i pripadnici Hrvatske vojske, poštovane djelatnice i djelatnici Ministarstva obrane, poštovani hrvatski branitelji i članovi obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja, Neka vam je sretan i blagoslovljen Božić i neka vam Kristovo rođenje donese obilje mira, ljubavi i radosti u godini koja dolazi”, kazao je Anušić i dodao kako je ovo predblagdansko vrijeme poziv za osvrtom na godinu koja je na izmaku i podvlačenje crte kako bi se vidjeli rezultati rada.

“Ovo je i prilika da uvidimo koliko smo toga dobroga napravili i priznamo si na kojim područjima iduće godine možemo dati još više. Hrvatska vojska može biti ponosna na svoja postignuća jer iza sebe ostavlja godinu koja će po mnogo čemu ostati za pamćenje. Upravo zahvaljujući vama, vašem trudu i predanom radu uspješno se privode kraju neki od najvećih projekta opremanja i modernizacije od vremena Domovinskog rata, zahvaljujući kojima Hrvatska vojska nastavlja biti jamac sigurne budućnosti naše zemlje”, kazao je i zahvalio:

“Zato vam želim zahvaliti na svakoj sekundi uloženoj u ostvarivanje zajedničkih ciljeva kojima jačamo naše obrambene sposobnosti. Hvala vam na doprinosu u izgradnji još modernije i snažnije Hrvatske vojske. Svojim predanim radom nebrojeno puta ste dokazali da sva infrastruktura, tehnika i oprema ne znače ništa ako uz njih ne stoji čovjek – vojnik, dočasnik i časnik! Bez vas, poštovane pripadnice i pripadnici Hrvatske vojske, ništa od toga ne bi imalo vrijednost. Vi ste ključna karika koja sve spaja i povezuje.”

Posebna čestitka obiteljima poginulih heroja

Najavio je i nastavak trenda ulaganja u ljude, u poboljšanje standarda, materijalnih prava i radnih uvjeta kako bi Hrvatska vojska i dalje bila obitelj zadovoljnih i sretnih vojnika, dočasnika i časnika koji dostojno prenose tradiciju pobjednika, hrabrih hrvatskih branitelja. 

“Božić je blagdan obitelji, stoga je ovo prilika posebno zahvaliti i vašim obiteljima i bližnjima na potpori koju vam pružaju kako biste svoje poslove obavljali na najbolji mogući način. Neka blagdan Isusova rođenja u vaše domove donese radost, razumijevanje i mir. Posebnu čestitku upućujem i obiteljima poginulih, preminulih i nestalih hrvatskih branitelja koji su u temelje Hrvatske države i Hrvatske vojske utkali svoje snove i svoje živote. Vjerujem da će Božićna poruka zajedništva, mira i davanja doprijeti do svih nas i da će nas motivirati na još ustrajnije davanje, solidarnost i okrenutost dobru u svemu što radimo i što jesmo”, rekao je Anušić i na samom kraju poželio blagoslovljen Božić i sretna i uspješnu novu 2024. godinu!”, poručio je Anušić.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: S.V./Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.