Ministarstvo obrane pripadnicima Počasno-zaštitne bojne dužno gotovo 100 tisuća kuna za dnevnice

28.09.2022. 19:48:00

Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov i dalje prati stanje u oružanim snagama. Doznala je kako Ministarstvo obrane ponovno ne isplaćuje dnevnice vojnicima, odnosno pripadnicima Počasno-zaštitne bojne, za zadaće koje su obavili u pratnji predsjednika.


Od 5. svibnja do 12. rujna imali su 113 različitih aktivnosti u Hrvatskoj te sedam u inozemstvu. Ukupno im duguju 98.600 kuna.

Zbog neisplate dnevnica, načelnik Glavnog stožera admiral Robert Hranj pisao je ministru obrane. Traži da im se isplati novac koji im pripada za službena putovanja.

Podsjeća Banožića da neisplatom krši zakon, a vojnicima uskraćuje njihova prava na što je, tvrdi, više puta upozoravao i sam predsjednik Zoran Milanović.

Dnevnik Nove TV poslao je upit MORH-u o tome hoće li to učiniti i zašto se stopira isplata. Odgovor nije stigao.

 

Izvor: dnevno.hr/Foto:MORH

Izvorni autor: Dnevnik.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.