MISLAV ORŠIĆ ‘Navijači, ne brinite. Zaboravite Belupo, pobijedit ćemo Omoniju, opet ćemo prezimiti u Europi!‘

20.07.2021. 12:50:00

‘Zaista nimalo ne brinem zbog poraza od Slavena. Uopće ne sumnjam da ćemo se vratiti u pravu formu‘

Nakon nedjeljnog treninga Modrih u Maksimiru, trener Damir Krznar je sa svojim dečkima analizirao Omoniju, protivnika u drugom pretkolu Lige prvaka, s kojim se Dinamo sudara u utorak.

- Baš smo imali sastanak, trener nam je objasnio što treba, gledali smo i neke video-isječke s utakmica Omonije, kako se postavljaju u fazi napada, obrane... Vjerujem da će za utorak biti maksimalno spremni - kaže nam u uvodu Dinamov napadač i hrvatski reprezentativac Mislav Oršić.

Forma još nije prava

Pa, s obzirom na to da su Ciprani analizirani, kakav mu je dojam?

- Radi se o kvalitetnoj momčadi. To govorim na temelju onoga što su prošle godine napravili u Europi. Međutim, vjerujem da smo mi bolji od njih. Ako ćemo biti pravi, na tragu one forme u kojoj smo bili prošle sezone, onda ne bi trebalo biti problema.

E, sad ćemo vam na ovo kazati “pa, bolji ste i od Slavena Belupa, a izgubili ste startnu utakmicu u HNL-u”?

- Dobro... Gledajte, tek je početak sezone. Svi znamo kako je bilo prošle, također smo bili takvi, tražili smo se. Sjetite se koliko smo pogodaka na početku prošle sezone dobivali u prvim minutama, a onda se sjetite kako se sezona rasplela. Tako da se zaista nimalo ne brinem zbog poraza od Slaven Belupa. Uopće ne sumnjam da ćemo se vratiti u pravu formu, nema brige. Kiks protiv Slavena je posljedica činjenice da još nismo u željenoj formi jer sve je na startu malo specifično. Nas nekolicina koji smo bili na Euru stigli smo nešto kasnije, kratko smo trenirali, tako da je sasvim normalno da ne možemo biti u nekoj posebnoj formi. Ali, svi naporno radimo da što prije stignemo na adekvatnu razinu.

Kao u Tajlandu

Treba to što brže, pa Omonia je već u utorak... Svi očekuju da preskočite Ciprane?

- Eto, odigrali smo tri utakmice, dvije protiv Valura, jednu sa Slavenom Belupom. Bit će to dosta za Omoniju, vjerujem da ćemo biti agresivni, da ćemo imati dovoljno samopouzdanja kako bismo napali Ciprane, te se nadam da ćemo pobijediti, te na koncu biti i konačni pobjednici.

Zakotrljala se priča da vam Ciprani spremaju pakao u Nikoziji, igrat će se u 17 sati po tamošnjem vremenu, na temperaturi preko 40 stupnjeva Celzijusa, s ogromnom vlagom u zraku. Za vas bi to mogao biti zaista ogromni šok, zar ne?

- Da, vidio sam... Ne znam što bih kazao na to. Samo sam jednom u životu igrao u takvim uvjetima. Bilo je to dok sam još igrao u Koreji, igrali smo u Tajlandu. Bilo je neizdrživo vruće. Ali, što sad? Ne može se od toga pobjeći. Morat ćemo se priviknuti na takve teške uvjete, te dati sve od sebe kako bismo prošli dalje.

Svi skupa uživati

Oršić je poručio Dinamovim navijačima...

- Nema nam druge, protiv Omonije moramo biti pravi i izaći kao pobjednici! Znate kako nam je Europa ogroman cilj, želimo ponoviti prošlu sezonu, želimo opet uspjeh, želimo razveseliti sve one koji vole Dinamo.

  
 

Kako diše trener Damir Krznar? Mnogi će kazati da treba biti malo oštriji u svlačionici, kako se vi svi skupa ne biste opustili kao protiv Slaven Belupa?

- Nismo se mi opustili protiv Slaven Belupa. Ne vjerujem u te priče. Jednostavno, stigne ponekad takva utakmica. Ništa nam nije išlo od noge. Oni su se jako dobro branili, jednostavno ih nismo uspjeli probiti. Mi svi vrlo dobro znamo da protiv Omonije, a i kasnije, moramo biti agresivniji, jači, brži ako želimo da se opet veselimo kao prošle sjajne sezone, ako želimo uzeti duplu krunu, napraviti veliki rezultat u Europi. Zaista nema brige, vidjet ćete...

Oršić je već tradicionalno najbolji Dinamov europski strijelac. Dva hat-tricka Atalanti i Tottenhamu ostaju kao zaustavljena slika. Protiv Valura u Reykjaviku je postigao svoj prvi ovosezonski europski pogodak, nastavlja li seriju protiv Omonije, hoće li opet biti najbolji golgeter Modrih?

- Ma, ja vam uopće ne razmišljam o tome, nikad se na bavim mišlju koliko ću pogodaka postići. Najbitnije jest da mi pobjeđujemo, te da ostvarujemo odlične rezultate. Onda sve ostalo dolazi samo po sebi, onda dolaze i moji pogoci. Nadam se da ćemo ove sezone također prezimiti u Europi. I - još nešto. Ove sezone s nama će biti i naši navijači. Ove sezone ćemo svi skupa uživati u još jednoj uspješnoj sezoni Dinama - zaključio je Dinamov ofenzivac Mislav Oršić.

Izvor: sportske.hr/Foto: fah

Izvorni autor: Davorin Olivari

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.