Mladen Pavković: „Groblje šajkača“ nema što tražiti u Vukovaru

16.09.2020. 10:20:00

Gotovo u središtu Vukovara još se uvijek nalazi tzv.“ groblje šajkača“, gdje su nakon okupacije ovog grada srpski četnici pokopali svoje mrtve borce (teroriste). To bi isto tako bilo kao da u New Yorku postoji groblje za poginule teroriste Al-Qaede i Osama bin Ladena, koji su srušili tamošnja tri nebodera i ubili više od tri tisuće ljudi..

Ovih dana, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava upozorio je javnost da se na tom mjestu i dalje okupljaju Srbi koji su navodno sudjelovali u agresiji na Republiku Hrvatsku te predstavnici SDSS-a i da tamo polažu vijence i pale svijeće za poginulu svoju braću.

To groblje podignuto je bez ikakvih dozvola (nelegalno) i već je odavno trebalo biti maknuto s toga mjesta.

Srbima služi kao „spomenik“.

Međutim, prema nekim informacijama ti si grobovi (ili većina od njih) već odavno prazni, što će reći da su Srbi u vrijeme okupacije posmrtne ostatke sahranili ili premjestili na neke druge lokacije.

To do danas nitko nije provjeravao.

Pored toga, u nekim dvorištima gdje žive Srbi u tom kraju također se, skrivene od očiju javnosti, navodno nalaze grobna mjesta „srpskih junaka“.

S druge pak strane, hrvatskih logorašima srpskih koncentracijskih logora koji su u vrijeme Domovinskog rata bili u logorima diljem Srbije ne dozvoljava se  da ni na jednom od tih mjesta zapale  svijeću.

Mladen Pavković,

 predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Izvor: Dragovoljac.com/PDN/Foto:Dragovoljac.com

Izvorni autor: Mladen Pavković/UHBDR91

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.