Mladen Pavković: Izmišlja zabrane, da zaštiti sebe!

15.02.2022. 21:03:00

Predsjednik Židovske općine Grada Zagreba Ognjen Kraus najavio je da će putem SDP-a zatražiti da se u Hrvatskoj zabrani ustaški pozdrav „Za dom spremni“ i isticanje ustaških, nacionalsocijalističkih i četničkih simbola.

Od te retorike ovaj čovjek koji je imao važnu ulogu u vrijeme komunizma godinama dobro živi.

Naime, kako bi politička stranka SDP-a koja je nasljednik ili samo nastavak komunističke partije mogla bilo što zabraniti, jer kad bi SDP-ovci počeli s tim uvijek nezahvalnim i unaprijed propalim metodama, prije svega morali bi prvo „zabraniti“ sami sebe.

„Njihova“ je crvena zvijezda petokraka, njihov je pozdrav „Smrt fašizmu-sloboda narodu“, njihovi su Goli otoci i Stare Gradiške, njihovi su dramski umjetnici poput raznih šerbedžija, „njihovo“ je sve što hrvatski ne diše.

Tko može zaboraviti da  se baš ti ljudi (svaka čast iznimkama) nisu uključili u stvaranje hrvatske države i da neprestano poput krausa žive od „progona“ hrvatstva.

Ne smeta Krausu ustaški pozdrav iz II. svjetskog rata ni ustaški simboli, jer to koriste samo pojedinci, njemu više smeta pozdrav „Za dom spremni“ iz hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata. Kad ste uostalom vidjeli ili čuli da su se ovaj čovjek i njegovi kompanjoni došli pokloniti nevinim hrvatskim žrtvama velikosrpske agresije, kad su došli u Vukovar, Škabrnju, Pakrac, Lipik, Osijek, Sisak, Petrinju, Saborsko, Knin, Glinu, Voćin, Karlovac,  Hrvatsku Kostajnicu, Tovarnik, Vinkovce i u brojne druge gradove i mjesta stradale u Domovinskome ratu?

Je li Kraus ikada bio u Slavonskom Brodu i slušao priče o stradanju nevine hrvatske djece?

Je li ikada kod srbijanske Vlade tražio da prizna srpske koncentracijske logore ili pak da Srbi priznaju da su bili agresori i da plate ratnu odštetu?

Ne, to njega i njemu slične ne zanima.

Kraus se još uvijek bavi II. svjetskim ratom, proganja fašiste, ali ne i partizane i komuniste iza kojih su ostale brojne Jazovke i Maceljske šume.

U hrvatskoj povijesti ni s jednom zabranom se nije ništa postiglo. A moglo bi se postići da se razni krausi, primjera radi,  založe za otvaranje arhiva KOS-a i Udbe.

Ne, ni toga njega i njegove ne zanima, jer bi postojala velika vjerojatnost da bi na nekom od udbaških popisa mogli ugledati i svoje ime.

Stoga  se zahvaljujući ovakvima  kolo neprestano vraća u daleku prošlost, a za noviju hrvatsku povijest, za sva zla koje su doživjeli Hrvati od devedesetih godina prošlog stoljeća – lako ćemo.

Nego, gospodine ili druže Kraus, recite vi nama otvoreno i jasno: gdje ste bili i što ste radili 1991.? Tek kad to saznamo, odnosno pometemo i vaše djelovanje u vrijeme komunizma, onda možemo dalje. Slažete se?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

Izvorni autor: Mladen Pavković/UHBDR91./Foto:Saša Zinaja/NFOTO

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.