Mladen Pavković: Mesiću, daj već jednom umukni!

05.12.2021. 22:10:00

Bivšeg predsjednika RH Stjepana Mesića narod je dva puta (sic!) birao za predsjednika države! Nu, to je sve po čemu će se  najvjerojatnije pamtiti i po čemu će ostati zabilježen u hrvatskoj povijesti, jer se ovom narodu „od stoljeća sedmog“ nikada nije dogodilo da takav čovjek i tako loš političar toliko dugo ostane pri vrhu državne vlasti.

A za njegov uspjeh u prvom redu je zaslužan prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, kojeg je Mesić kasnije oblatio, oklevetao i vrijeđao gdje je god i kako stigao. Čak mu nije želio doći ni na posljednje počivalište na Mirogoju, sve je činio da Tuđmana prikaže „monstrumom“, koji nije vrijedan ni spomena.

Taj i takav Mesić, koji se navodno „ne može“ sjetiti ni gdje su hrpe dolara koje je dobio od hrvatskih iseljenika u Australiji za pomoć Hrvatske u Domovinskome ratu, dao je jedan „zanimljiv“ intervju jednim dnevnim novinama (4.12. 2021.) u kojem se osvrnuo i na ulogu čovjeka koji je, zajedno s hrvatskim braniteljima, ali i pojedinim političkim „ološem“  stvorio hrvatsku državu.

Tako je Mesić, kojeg već i „kumice s Dolca ne shvaćaju ozbiljno“ uz ostalo rekao  da „najmanje 90 posto  ljudi koji se pozivaju na Tuđmana  ne zna što je bila i kakva je bila njegova politika“.

Mesić to vrlo dobro „zna“ (da se malo i nasmijemo) jer je čak i kao zaštićeni svjedok (!?) nekoliko puta navodno svjedočio na sudu u Haagu protiv njegove politike, a kako smo čuli da je i poput pismonoše dijelio strogo provjerljive vojne i ine dokumente, dok je sjedio na Pantovčaku.

Zatim ističe: „Kritička evaluacija  Tuđmana bit će  moguća kada  Hrvatska smogne  snage i hrabrosti  suočiti se  s istinom o vlastitoj prošlosti“.

Potom se hvali kako je neke stvari (najvjerojatnije) o pljuvanju i bljuvanju Tuđmana napravio, odnosno pomaknuo s mrtve točke, ali oni iza njega  to nažalost nisu nastavili.

- „Pa smo tu gdje jesmo!“- kazao je bivši žalosni hrvatski predsjednik te je dodao da „Tuđman ima  i svojih zasluga i svoje mjesto u novijoj  hrvatskoj povijesti, ali i velikih mana i propusta!“

Jedna od najvećih Tuđmanovih mana i propusta svakako je – Stjepan Mesić, koji je svojedobno potezom pera umirovio i istjerao iz Hrvatske vojske 12 hrvatskih generala, Junaka Domovinskoga rata. To je neoprostiva rana i pljuska hrvatskom narodu, tim prije jer nigdje na svijetu ni jedan predsjednik države nikada nešto slično nije uradio.

Stoga bi Mesiću najbolje bilo da se već jednom smiri, pokrije preko glave, ode na „ispovijest“ Manoliću i sličnima te da  zauvijek zašuti, tim prije jer mu Jugoslavija nikada nije izašla iz srca!

Mladen Pavković

Izvorni autor: Mladen Pavković/PDN/Foto:SAŠA ZINAJA/NFOTO I PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.