Mladen Pavković: Najnovija Vulinova izjava prelila je čaše

03.09.2019. 08:35:00

Nakon najnovije izjave ministra obrane Republike Srbije Aleksandra Vulina (portal Politike, nedjelja, 1.9. 2019.) da hrvatska predsjednica laže da su „Hrvati dali najveći doprinos nad fašizmom, da ona može lagati cijeli svijet, ali da Srbi i Hrvati znaju da su Hrvati uvjereno i do posljednjeg dana bili uz naciste“

zatim da se hrvatski zločini u Jasenovcu i Jadovnu gade i Nijemcima te da se Kolindinih laži gadi svaki antifašist, što je  poručio je Vulin, Hrvatska itekako treba razmisliti što i kako dalje.

Također je rekao da se Kitarović još uvijek „ne može otrijezniti od pijanstva na proslavi zločinačke akcije Oluja“ i da se samo tako može objasniti njena izjava da su Hrvati dali najveći doprinos pobjedi nad fašizmom.

Kazati takvu gadost može samo sljedbenik Pavelića koji uživa da se  ruga žrtvama ustaških koljača (...) Hrvatska država na svoju sramotu i užas slobodnog svijeta 80 godina kasnije još se uvijek ne želi odreći ustaškog režima. Kolinda Grabar Kitarović je polagala vijence na grobove ustaša u Bleiburgu. Jesu li to bili antifašistički borci, je li Jasenovac doprinos Hrvata borbi protiv fašizma, upitao je Vulin.

Zamjerio je hrvatskoj predsjednici i što je na obilježavanju 80. obljetnice početka II. svjetskog rata u Poljskoj rekla da je u antifašističkoj borbi sudjelovalo više od pola milijuna Hrvata, a što je prenio portal Index.

Ove i ovakve izjave srbijanskog ministra obrane ne mogu se javno iznositi ako se s njima ne slaže i cijeli srpski politički vrh na čelu s Aleksandrom Vučićem. Svatko tko drugačije misli, u krivu je. Iz ovih se teških političkih  laži i obmana  itekako vide i svi potezi jednog notornog Milorada Pupovca. Stoga, nema se više što čekati – hrvatski veleposlanik u Srbiji treba biti odmah povučen u Zagreb, a Hrvatska mora do daljnjega „zalediti“ sve političke odnose sa Srbijom. Također očekujemo da Vlada Republike Hrvatske raskine koaliciju s SDSS-om, odrekne se Pupovca, jer ako se ništa od toga ne dogoditi onda neka nas Srbi i dalje “pljuju i gaze“, drugo nismo ni zaslužili. Nu, u svemu tome postavlja se i pitanje- što na sve to što nam rade Srbi kažu oni kojih više nema, a koji su uz žive hrvatske branitelje najzaslužniji za stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države?

Na ovakvo teško i neodgovorno vrijeđanje, klevetanje i podmetanje  hrvatskoj predsjednici i zapovjednici Oružanih snaga RH ne bi pristala ni jedna država na svijetu, a zašto pristaje Hrvatska koja je nema tome dugo izašla iz rata (kao pobjednica!) pitanje je svih pitanja.

Mladen Pavković, 

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) 

Izvor: Dragovoljac.com

Izvorni autor: Mladen Pavković

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.