Mladen Pavković: Neka nas dođe 938, koliko ima bijelih križeva!

11.11.2020. 08:53:00

Odluka je donijeta: zbog korone ove godine u Koloni sjećanja u Vukovaru trebalo bi se nalaziti do 500 sudionika. To je epidemiološki okvir donesen u suglasju s vukovarskim i županijskim stožerom – rekao je Krunoslav Capak, ravnatelj HZJU-a.

Ekstremna ljevica, koja nikada nije dolazila na obilježavanje okupacije Grada Vukovara već se pobunila, jer i taj broj joj je prevelik, bez obzira što će svi na otvorenom nositi maske i držati razmak. Za njih bi bilo najbolje da nitko ne dođe, pa da oni mogu u „svom Vukovaru“ na miru plesati i igrati srpska kola.

Međutim, postavlja se pitanje: kako je odabran broj sudionika?

Zašto je istaknut broj 500, a nije recimo 938?

Ako se već mora ograničiti broj sudionika, onda neka dozvole da nas toga dana u ovom Gradu- Junaka u koloni bude -938, koliko se na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata nalazi bijelih mramornih križeva!

Za svaku stradalu žrtvu srpske i ine agresije s mjesta masovne grobnice neka simbolično dođe tek (barem) jedan!

Na taj način podsjetit ćemo uz ostalo na najveću masovnu grobnicu u Hrvatskoj nakon Drugog svjetskog rata, ali i postaviti vječno pitanje- zašto do danas nitko nije odgovarao i za ovaj strašan zločin?

Mladen Pavković: 

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Izvor: Dragovoljac.com/PDN/Foto:Dragovoljac.com

Izvorni autor: Mladen Pavković/UHBDR91

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.