Mladen Pavković: Otkazan lov za generale.Zašto?

25.01.2024. 22:53:00

Što se to događa u Hrvatskom generalskom zboru (HGZ)?

Svaka malo neka afera.

Evo, kako su nas obavijestili pojedini članovi ove udruge, sada su im Hrvatske šume za nedjelju, 28. siječnja 2024. otkazale i tradicionalni tzv. „Generalski lov“ u lovištu na Bilogori u selu Babinac, pored Bjelovara!

Naime, u sklopu HGZ-a već godinama iznimno uspješno djeluje i Lovačka sekcija, koja je dosad svako malo organizirala neki lov za svoje članove.

Trenutačno i to dolazi pod upitnik. Neki kažu da to možebitno navodno ima veze i s nedavnom akcijom DORH-a, kad su uhitili pojedince koji su stekli lovačke diplome „preko reda“, odnosno da su ih dobili na, kako se kaže, „lijepe oči“.

  • Na tim druženjima uvijek se dobro jede i zabavlja. Baš sam razočaran što je to ovog puta netko prekrižio – rekao nam je jedan poznati član HGZ-a.

Međutim,  pretpostavljamo da generali ovog puta neće ići u lov jer će većina od njih u subotu, tj. dan ranije biti na groblju u Ivanić Gradu na sahrani legendarnog hrvatskog generala Brune Zorice Zulu, jer bila bi sramota da njegove kolege, kad Hrvatska tuguje za ovim Junakom Domovinskog rata, već drugi dan se vesele i zabavljaju, tim prije što takvih generala kao što je bio Zulu može se nabrojiti na prste.

Mladen Pavković

Izvorni autor: Mladen Pavković//Foto:Ilustracija/Pixabay

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.