Mladen Pavković: Rade, kad ćeš pozvati kolegu Zelenskog na Brijune?

18.05.2022. 12:42:00

U nekim hrvatskim medijima, za Volodimira  Zelenskog, predsjednika Ukrajine, čija je država u ratu s Rusijom, odnosno Vladimirom Putinom, pišu da je  već „pomalo naporan i dosadan“, jer se kao ni jedan predsjednik do sada neprestano javlja, iznosi činjenice, moli za pomoć.

Zatim mu prigovaraju da je on glumac, što i jeste, da mu drugi pišu govore, da ih čita s „blesimetra“ i tome slično.

Što je u tome loše?

U ratu, i u ljubavi, kaže poslovica, sve je dopušteno. Zelenskom je na početku agresije ponuđeno da se zajedno s obitelji skloni u neku drugu zemlju, pa čak i u Ameriku, što je on glatko odbio i cijelo vrijeme ostao u Kijevu, sa svojim braniteljima i svojim narodom, svjestan da svaki čas može izgubiti i glavu.

Što bi recimo Putin dao da može zarobiti njegovu obitelj?

Međutim, već se nažalost pomalo „zaboravlja“ i da je prije 30 godina i Hrvatska bila u sličnoj situaciji, da je i na našu zemlju izvršena agresija.

A,  mi smo, da se malo i pohvalimo, također imali i većih i poznatijih glumaca od Zelenskog. Jedan od njih bio je i Rade Šerbedžija! Nu, početkom devedesetih njega i njegovu obitelj nisu zvali da se makne od ratnih razaranja.- on je sam pokupio kofere i – pobjegao. Vidjevši što se događa, da Srbija napada Hrvatsku, prvo je u Srbiji snimio neke filmove i tv serije te otpjevao i snimio neke pjesme sa suprugom ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana, tek toliko da se uvijek može vraćati u ovu njemu dragu zemlju, što on i redovno čini.

Dakle, „glumac“ Volodimir Zelenski ostao je na bojnom polju, za razliku od Šerbedžije i njegove supruge, inače redateljice, koji su pobjegli u svijet i nisu se ni riječima borili za Hrvatsku niti su ukazivali na strašnu agresiju koja nas je zadesila.

Čudno da tada (baš kao i danas) Šerbedžija nije bio „naporan i dosadan“. Sad kad se sve ruši i ubija diljem Ukrajine opet – šuti, baš kao i Milorad Pupovac, jer se ne želi zamjeriti Vučiću, Dačiću ili Vulinu, koji podržavaju više Ruse nego Ukrajince. A mogao bi ako ništa drugo dati podršku, kao kolega kolegi, „glumcu“ koji je danas predsjednik Ukrajine i koji se poput lava bori za svoju državu, koji svaku prigodu iskoristi da upozna svijet s agresijom i patnjama kojima je izložen njegov narod.

Pa, što danas radi veliki „hrvatski“ glumac Rade Šerbedžija? Ponovno je, već 22. put dobio koncesiju za svoj obiteljski teatar Uysses da samo on i njegova obitelj mogu ljetovati i  igrati predstave na Malim Brijunima, jednom od najljepših otoka u Jadranskom moru, za što svake godine plaćaju oko 50 tisuća kuna i to u nekoliko rata! (Inače, Mali Brijuni su tijekom godine zatvoreni za javnost!).

Stoga, kako bilo da bilo, predlažemo Šerbedžiji i njegovoj obitelji da, ako ništa drugo, pozovu Zelenskog i njegovu obitelj na nekoliko dana odmora u „njegovu“ oazu, na Brijune!

Taj susret, dva glumca, bolje bi bio zabilježen u svijetu nego što se to dogodilo kad je Šerbedžija, ratni dezerter, pozvao u goste slavnu američku divu – Angelinu Jolie.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

Izvorni autor: PRIPREMIO:Mladen Pavković/PDN/Foto:screenshot/RTL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.