Mladen Pavković: Rojs, što ti čekaš?

18.04.2022. 10:04:00

Malo po malo raspada se „slavna“ Nobilova generalska sedmorka, koja je potpisala zahtjev za pomilovanje bivših Udbaša Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

Prvi je  na ovom sramnom popisu povukao svoj potpis  umirovljeni general Krešimir Ćosić, a kad je uz ostalo  general Pavao Miljavac (kako mu je ono navodno bilo kodno ime?) izjavio laž nad lažima  da je Tuđman rekao „da nije bilo Perkovića, ne bi bilo ni mene ni HDZ-a ni države“ vjerojatno je i to bila „slamka spasa“ da svoj potpis povuče i predsjednik Hrvatskog generalskog zbora (HGZ) Marinko Krešić i na taj način barem malo spasi čast i ugled svojih kolega i suboraca, tim prije jer nisu svi generali  u udruzi, a još manje za ovakav sramni zahtjev.

Neke općine zbog ovog pisma već su počele  otkazivati i gostoprimstvo hrvatskim generalima, a većina braniteljskih udruga ne može se načuditi kako su nisko pali pojedini najviši časnici hrvatske vojske.

Nakon Ćosića i Krešića bilo bi pošteno da svoj potpis povuče i Ljubo Ćesić Rojs, također umirovljeni general, inače, kao što je poznato  veliki Krešićev prijatelj   i dopredsjednik HGZ-a.

Krešić je ljudski priznao pogrešku i to mu se mora oprostiti.

A ostali s ovog popisa: Gotovina, Domazet Lošo, Miljavac, a poglavito Ivan Čermak neka i dalje budu na „udbaškoj“ strani i plešu kolo s notornim Antom Nobilom, s kojim su se udružili samo iz njima dobro poznatih razloga.

Kad bi predsjednik RH uvažio ovaj zahtjev, a ne bi brojne zahtjeve hrvatskih branitelja koji se također nalaze po zatvorima, onda bi to bila najveća sramota za istinske hrvatske branitelje i stradalnike nakon završetka hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

Izvorni autor: Mladen Pavković/UHBDR 91./Foto:screenshot/N1

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.