Mladen Pavković: Sramota. Veličaju pjevača četničkih pjesama!

07.02.2023. 10:45:00

Dok pojedinim Hrvatima, a poglavito predstavnicima Židova i tzv. antifašista, ali  i predstavnicima  srpske manjine, koju predvodi notorni Milorad Pupovac, iznimno smetaju koncerti Marka Perkovića Thompsona i drugih hrvatskih domoljubnih pjevača, nitko od njih ne protestira kad u hrvatskim gradovima i selima, nastupaju srpski pjevači i glazbeni sastavi koji  su na svojim nastupima u vrijeme i nakon velikosrpske agresije veličali i veličaju pojedine ratne zločince, poput četničkog vojvode Draže Mihailovića, poznatog po ratnim nazivom „Čiča Draža“.

Tako pojedini varaždinski mediji ovih su dana  uzdizali u nebesa nastup Miroslava Ilića u jednom mjestu kraj Varaždina, nazivajući ga i pjevačkom „zvijezdom“, jer je u šatoru okupio relativno veliki broj posjetitelja.

U ovom kraju očito malo kome smeta što se Iliću i danas otkazuju koncerti diljem BiH i što je poznat kao pjevač  četničkih pjesama, od kojih je najpoznatija „Morem plovi jedna  mala barka“, posvećena kralju Petru i „Čiča Draži“ , a koju u originalu pjeva Baja Mali Knindža, koji je nadimak dobio po  paravojnoj formaciji tzv. Srpske Krajine, čijem je veličanju posvetio veliki dio svog opusa.

Pozivom i veličanjem Miroslava Ilića, čuli smo od hrvatskih branitelja u Varaždinu, organizatori i sam „umetnik“ su pokazali što i danas misle o onima koji su stvarali hrvatsku državu.

Sramota je nažalost još i blaga riječ.

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

Izvorni autor: Mladen Pavković/UHBDR91/Foto: snimka zaslona, fotomontaža: Narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.