Mladen Pavković: Srbi „neprijatelje“ prepoznaju i po „podočnjacima“!

06.02.2023. 13:26:00

Hrvatska diplomacija u zadnje vrijeme samo se „brani“, odnosno piše „pisma“, diplomatske prosvjedne  note…Bune se što su skupinu hrvatskih građana uhitili u Zambiji jer su navodno željeli „švercati“ njihovu djecu, a sada se već  žale i Srbiji, što u njihovu državu, s diplomatskom putovnicom, nisu pustili saborskog zastupnika, šefa političke stranke Suverenista  Marijana Pavličeka.

A još do jučer smo čitali i gledali susrete šefova diplomacija Hrvatske i Srbije, kako stvaraju novu atmosferu i kako nastoje poboljšati odnose između ovih država.

Hrvatska je svojedobno zabranila ulazak  predsjedniku RS Aleksandru Vučiću, koji je, kako je rekao, želio samo položiti „cvijetak“ u Jasenovcu, kako se ne bi zaboravilo, kako to on kaže, oko 700 tisuća i više Srba koji su ubijeni u ovom strašnom, ustaškom logoru.

Pa, ako ne može Vučić u Hrvatsku, onda ne može ni saborski zastupnik u Srbiju, odnosno Vojvodinu, gdje je pozvan na skup tamošnjih Hrvata.

Srbi su izjavili da ovaj čovjek „ugrožava sigurnost države i njezinih građana“!?

Ako je to tako, još je i dobro prošao, jer da su ga pustili, vjerojatno bi ga kao „hrvatskog teroristu“ vrlo brzo i uhitili, a onda, kao ni za hrvatskog branitelja Veljka Marića, ne bi mu pomogli nikakvi apeli. Marić je u Srbiji uhićen, po nalogu bjelovarskog suda, jer je u vrijeme velikosrpske agresije navodno ubio jednog Srbina. Dokaza za to nije bilo (o tome sam s nizom dokumenata  objavio i knjigu „Veljko Marić-nisam kriv“), ali rezultat je bio porazan – Veljko je u Beogradu dobio 12 godina robije!

S druge pak strane hrvatski general Ljubo Ćesić Rojs, zamjenik predsjednika Hrvatskog generalskog zbora (HGZ) nam kaže da i dalje ima zabranu ulaska u SAD! (Bojimo se da je i kod ovog generala u pitanju „terorizam“!?).

Ni tu hrvatska diplomacija ne može ništa!

Nu, ako  jedan zastupnik u Hrvatskom saboru „ugrožava sigurnost srpske države i njezinih građana“ onda se pretpostavlja da ga je netko od njegovih kolega možebitno i „cinkao“. Tko bi to mogao biti? Možda, kažemo, možda notorni Pupovac u svojim tjednim ili mjesečnim izvješćima vlastima u Srbiji javlja tko je u Saboru taj koji „ugrožava sigurnost srpske države“, jer teško je povjerovati da bi Hrvat „cinkao“ Hrvata!

E, a sada bi dobro bilo pročitati obrazloženje Srba što su točno i konkretno mislili pod tim da Pavliček „ugrožava sigurnost srpske države i njezinih građana“. Je li on hrvatski „Osama bin Laden“, i kako ga zbog ove konstatacije već nisu otkrili hrvatski organi, jer nitko nema pravo „ugrožavati sigurnost“ drugih država, a poglavito onih kao što je Srbija!

Pored toga, gospodo i drugovi, tko zna koliko još u Hrvatskom saboru ima onih koji „ugrožavaju sigurnost srpske države i njezinih građana“? Neprijatelji očito nikad ne spava, a prepoznaje se po podočnjacima!

Stoga, da nam se više nikada ne bi dogodilo da i neki zastupnik u Hrvatskom saboru, s diplomatskom putovnicom, ne može „tamo daleko“ (i to shvati tek na granici!) „očistimo“ svoje redove, a za predsjednika komisije koja bi odlučivala tko ima a tko nema „podočnjake“ izaberimo nekog pupovca ili njemu slične.

A na tisuće i tisuće Srba neka i dalje slobodno posjećuju Hrvatsku i Jadransko more, s podočnjacima ili bez njih!

Smrt fašizmu- sloboda narodu!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

Izvorni autor: Mladen Pavković/UHBDR91/Foto:snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.