Mladi Jastreb prozvao osobe od povjerenja ministrice: 'Prosvjednici im ne vjeruju, a on je član SDSS-a'

01.12.2023. 15:42:00

I SAM UZGAJIVAČ SVINJA

Zahuktala se situacija oko rješavanja problema svinjogojaca. Na sastanku s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković i njezinim stručnim suradnicima prosvjednici nisu polučili uspjeh u ispunjenju svojih zahtjeva. 

Rigorozne bio-sigurnosne mjere, koje su zakonski propisane i na kojima inzistira sama Europska unije, za suzbijanje bolesti afričke svinje kuge izazvale su bunt i veliko nezadovoljstvo prosvjednika. Prosvjednici najavljuju daljnje akcije i širenje punktova u cijeloj Hrvatskoj. 

Branko Borković, ratni zapovjednik obrane grada Vukovara, poznat u javnosti po nadimku Mladi Jastreb, također je veliki uzgajivač turopoljskih svinja. Upoznat sa situacijom oko afričke svinjske kuge, objavio je poruku na svojoj stranici u kojoj poziva suradnike ministrice Vučković da prezentiraju svoje stručno znanje u praksi na terenu i za promjenu dođu među ljude.

"Mladen PavićGordan Jerbić Tatjana Karačić morali bi dokazati da su sposobni obnašati svoje odgovorne dužnosti, pogotovo nakon niza grubih propusta koje su počinili u suzbijanju ASK. Neka svo troje dođe na bilo koje gospodarstvo i izvrše uzimanje uzoraka krvi iz svinja, pa da vidimo znaju li raditi svoj odgovorni posao!", napisao je Borković i nastavio s optužbama:

"P.S. Polovice koje nude sigurno dobavljaju braća Pivac?!?

Borković: Prosvjednici u njih nemaju povjerenje

Ovo su osobe koje okružuju ministricu, te svojim stručnim savjetima utječu na donošenje odluka u Ministarstvu poljoprivrede.

Prosvjednici nemaju povjerenja u  njihove odluke. Mjere smatraju kontradiktornim i odbacuju ih. Po svemu sudeći, mjere nisu postigle efektivan učinak u suzbijanju bolesti afričke svinjske kuge, već su samo izazvale veliko nezadovoljstvo, gorčinu i potencijalnu eskalaciju prosvjeda. Inati se Vlada, inati se Slavonija, a račun na naplatu stići će HDZ-u", kaže Mladi Jastreb koji je ujedno opisao radna mjesta pomoćnika ministrice.

"Gordan Jerbić Ravnatelj Uprave veterinarske inspekcije, opis poslova

Rukovođenje i koordinacija rada Uprave za veterinarsku inspekciju, doprinos razvoju novih koncepata, rješavanju strateških zadataka i planova, rukovođenje i koordinacija dodijeljenih poslova, odlučivanje o najsloženijim stručnim pitanjima, rad na stručnom području, kako unutar i izvan uprave u vezi s provedbom programa koje izrađuje Uprava, organiziranje i osiguranje obavljanja poslova uprave veterinarske inspekcije, kontrola kvalitete i pravodobnog izvršavanja poslova iz djelokruga veterinarske inspekcije, izrada strategije i programa iz nadležnosti ravnateljstva. Po našim saznanjima istaknuti član SDSS-a.

O Tatjani Karačić i Mladenu Paviću

Tatjana Karačić, voditeljica Sektora veterinarske inspekcije 

Rođena 1965. godine u Sremskoj Mitrovici gdje završava osnovnu školu. Srednju medicinsku školu završava u Zagrebu nakon čega 1983. godine upisuje Veterinarski fakultet u Zagrebu.

Radno iskustvo:

Zavod za patologiju Veterinarskoga fakulteta u Zagrebu. Zaposlila se 1991. godine kao znanstvena novakinja na projektu prof. dr. sc. Križana Čuljka i ostala na Fakultetu sve do 1995. godine. U tom sam razdoblju upisala poslijediplomski znanstveni studij iz veterinarske patologije na kojemu je magistrirala 1995. godine. Od 2000. godine radi u  Državnom inspektoratu kao gospodarski inspektor u Odjelu za kvalitetu. Kao veterinarka po struci bila je uključena u inspekcijske nadzore hrane, poglavito njezine kvalitete i označivanja.

Mladen Pavić, državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede. Kao dr. veterinarske medicine bio dugo godina glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede, glasnogovornik Stožera za obnovu Banovine nakon čega postaje Državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede", stoji u objavi, prenosi Hrvatski glasnik.

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: BKK/Foto: HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.