Mlinarić: Moja je ambicija pronalazak nestalih i osiguravanje odštete za logoraše

21.07.2021. 22:44:00

Što se događa u Domovinskom pokretu, nakon što je Miroslav Škoro dao ostavku, komentirao je Stipo Mlinarić za Večernji list, kojeg mnogi unutar stranke vide kao Škorina nasljednika. On, kaže, ambiciju za postati predsjednik Domovinskog pokreta nema.

– Jedina ambicija koju ja imam jest pronalazak nestalih i osiguravanje odštete za logoraše iz srpskih logora. To je bio moj motiv za ulazak u politiku – kaže Stipo Mlinarić Ćipe, koji je pojasnio i da je sa Škorom razgovarao jučer. Nikakvog raskola ni problema u stranci nema, dodaje Mlinarić.

– Pa Škoro ostaje i u stranci i potpredsjednik Sabora. I dalje ćemo raditi i surađivati.

– Neću dati mira ni Plenkoviću ni Medvedu jer licemjerno je da se 30 godina ne može naći 1600 nestalih. Također, kad je Srbija otvarala pregovore za ulazak u EU, klauzulom im je određeno da poglavlje 23 ne mogu zatvoriti dok se ne isplati ratna odšteta logorašima. Do danas nije održan nijedan sastanak oko toga – ističe Stipo Mlinarić, koji je i sam proveo 279 dana u logoru.

– Imat ćemo izborni sabor i na njemu ćemo odabrati novo vodstvo. Kao što smo izabrali Škoru, izabrat ćemo i novog predsjednika. Ono što je on doživio u posljednjih godinu dana jest da je od omiljenog čovjeka postao najomraženija osoba u Hrvatskoj, a ne znam ni sam zbog čega. Nema razloga da ga se toliko čereči, što je i glavni motiv njegova sklanjanja – naglašava Stipo Mlinarić.

Ostavku je komentirao i Stjepo Bartulica, predsjednik saborskog kluba Domovinskog pokreta.

– Ljudi su ponekad malo previše emotivni u reakciji. Žao mi je što je Škoro ovako podnio ostavku, ali zahvalan sam mu na svemu – rekao je Bartulica. Na pitanje o ambicijama za preuzimanje stranke, kaže:

– Trenutačno me to ne zanima, na godišnjem sam odmoru, stvari će se brzo smiriti, stranka će u normalnoj proceduri izabrati novog predsjednika – kaže Bartulica, koji napominje i da je saborski klub DP-a i dalje jedinstven te dobro funkcionira.

Izvor: narod.hr/PDN/Foto:HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Izvorni autor: narod.hr/Večernji list

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.