MOSTAR: Policija spriječila nove tučnjave hrvatskih i bošnjačkih navijačkih skupina

15.11.2021. 22:04:00

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije danas su se ponovo oglasili u vezi navijačkih nereda koji su se dogodili u subotu kod hotela „Ero“ u Mostaru.

- Dana, 13.11. 2021.godine u 13.35 sati u PU Mostar dojavljeno je da u ulici Kardinala Stepinca, točnije na zidu jedne kladionice, grupa NN osoba, pripadnici navijačke skupine „Red Army“ pišu grafit „1981“ preko već postojećeg grafita „HŠKZ“, koji su prethodno nacrtali pripadnici navijačke skupine „Ultrasi“, priopćeno je.

Dodaje se su dolaskom na mjesto događaja policijski službenici upozorili NN osobe da se udalje s navedene lokacije, jer su iz smjera Centra II primijetili skupinu NN osoba pripadnika „Ultrasa“. Isti su, kako se navodi, bili maskirani crnim kapama i zaštitnim maskama, držeći u rukama razne drvene, metalne predmete, kamenice i pirotehnička sredstva.

- Policijski službenici su pokušali spriječiti fizički kontakt i tuču navijačkih skupina upozorenjem, no to su tek uspjeli upotrebom službenog naoružanja. Ispalili su više hitaca upozorenje u zrak, sve u cilju spašavanja osobe koja je nepomična ležala na pločniku, priopćeno je.

Istaknuto je da je oko 15 sati uspostavljen je javni red i mir, jedna osoba od sudionika nereda je teže ozlijeđena i dva policijska službenika su zadobila lakše tjelesne ozljede, materijalna šteta je pričinjena na dva poslovna objekta.

- S obzirom na to da je na osnovu prikupljenih sigurnosno-obavještajnih podataka prijetila opasnost novih sukoba, noću, 13.11. i sutradan, 14.11. 2021. godine, MUP HNŽ je kao ispomoć angažirao interventne jedinice PU Konjic i PU Čapljina, a u pripravnosti je i angažirao jedinicu za posebne namjene i drugih županijskih MUP-ova, priopćeno je.

Policija je djelovala preventivno i operativno na terenu te su spriječili već najavljene tučnjave navijačkih skupina.

Sektor kriminalističke policije provodi krim-operativnu istragu, utvrđuje se identitet osoba koje su sudjelovale u neredima.

“Privedena je 21 osoba koje su sudjelovale u neredima, a svi su saslušani u svojstvu osumnjičenih te su obrađeni krim-tehnički, odnosno, daktiloskopirani i sinjeletički fotografirani”, priopćeno je.

Zaključuje se da će po okončanju krim-operativne istrage nad svim sudionicima nereda, izvješće o počinjenenom kaznenom djelu bit će proslijeđeno Tužiteljstvu HNŽ-a./HMS/

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem.hr

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.