Mrtva utrka šest kola prije kraja HNL-a: Tko na koga, gdje i kad?

22.04.2021. 10:11:00

Dinamo ima utakmicu više, ali i teži raspored od Osijeka, a velika je borba i na začelju tablice. Hoće li Samir Toplak još jednom postati spasitelj i presuditi 'svojim' Varaždincima, ili će Lokosi ili pak Puljani put 2. HNL?

Šest kola je do kraja, 18 bodova u igri (za Dinamo i Hajduk 21), a u elitnom rangu hrvatskog nogometa apsolutno ništa nije riješeno! Aktualni hrvatski prvak i trenutno drži vodeću poziciju s dva boda (67) više od Osijeka (65), ali i utakmicom manje. Sve se može promijeniti u samo jednom kolu, a svjesni su toga Damir Krznar i Nenad Bjelica.

Izgledalo je da će izabranici Siniše Oreščanina uspjeti osigurati treće mjesto i odlazak u Europu, ali već sedam ligaških kola ne znaju za pobjedu, dok njihovi kolege iz Rijeke imaju šest pobjeda u nizu i od jučer - treće mjesto! Tomićeve trupe s 51 bodom imaju sve u svojim nogama u nastavku prvenstva jer su iz Kupa ispali, piše 24 sata .

Gorici treba ekspresno buđenje (50) ne žele li završiti iza Hajduka (44). Naravno, Goričani još uvijek mogu i u Europu, ali ne s igrama kakve pokazuju posljednjih mjesec dana. Jedino su Tomislav Stipić i Slaven Belupo skupljali bodove i došli na šest mjesto i 'belupovsku' sigurnu zonu.

Gorica i Hajduk susreli se u 25. kolu Prve HNL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ne mogu gore, a jako je teško očekivati da mogu dolje. Plove prema kraju prvenstva i čekaju nove pripreme s 31 bodom na kontu. Iza njih je Šibenik kojem su mnogi predviđali ekspresni povratak u 2. HNL, ali i oni su u svojevrsnoj sigurnosti ako (29) ako trojac sa začelja ne doda dosta 'gasa' pred sam kraj prvenstva. A sad slijedi 'sve i svašta'.

Posljednja tri mjesta - dva vode u spas, a jedno u ponor druge lige. S 25 bodova se na osmom mjestu nalazi Varaždin koji nije pobijedio od 20. veljače kad su igrali protiv Istre (1-0). U sljedećem kolu idu na istog protivnika koji iz kola u kolo izgleda sve bolje. Istrani imaju 24 boda i eventualnom pobjedom u Varaždinu mogu gurnuti Zorana Kastela u velike probleme.

Na začelju se nalazi Lokomotiva (23) koja je pobijedila upravo Varaždin i to nakon dva mjeseca od posljednje ligaške pobjede protiv - VaraždinaSamir Toplak je poznati 'majstor za ostanak u HNL-u', a pred njim je dosad možda i najteža misija. S Interom je duže vrijeme ostajao u elitnom rangu hrvatskog nogometa, prošle je sezone ostavio 'svoj' Varaždin u 1. HNL, a sad bi im mogao presuditi.

Bilo kako bilo, očekuje nas uzbudljivih šest kola i još ništa nije gotovo. Možda će se nakon dugo vremena HNL rješavati u zadnjem kolu...

31. kolo

24. travnja  Šibenik - Slaven Belupo
                   Gorica - Lokomotiva
25. travnja  Rijeka - Osijek
                   Dinamo - Hajduk
26. travnja  Varaždin - Istra 1961

32. kolo

30. travnja  Lokomotiva - Šibenik
1. svibnja  Slaven Belupo - Dinamo
                 Hajduk - Rijeka
2. svibnja  Istra 1961 - Gorica
                 Osijek - Varaždin

22. kolo (zaostalo)

5. svibnja Hajduk - Dinamo

33. kolo

7. svibnja Lokomotiva - Slaven Belupo
                Šibenik - Istra 1961
                Gorica - Osijek
8. svibnja Varaždin - Hajduk
9. svibnja Rijeka - Dinamo

34. kolo

11. svibnja Istra 1961 - Lokomotiva
                  Osijek  - Šibenik
12. svibnja Slaven Belupo - Rijeka 
                  Dinamo - Varaždin
                  Hajduk - Gorica 

35. kolo

15. svibnja Gorica - Dinamo
                  Istra 1961 - Slaven Belupo
                  Lokomotiva - Osijek
                  Šibenik - Hajduk
                  Varaždin - Rijeka

36. kolo

22. svibnja Dinamo - Šibenik
                  Hajduk - Lokomotiva
                  Osijek - Istra 1961
                  Rijeka - Gorica
                  Slaven Belupo - Varaždin

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Izvor: 24sata/ Foto: Canva/24sata

Izvorni autor: Fabijan Hrnčić/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.