MUP: Specijalci pružili pomoć zatečenim migrantima, majka s djecom prebačena u bolnicu

19.10.2021. 16:45:00

Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova objavilo je danas na svojim službenim internetskim stranicama vijest o tome kako je hrvatska policija pomogla migrantima zatečenim u šumi. Vijest ilustriranu pripadajućom fotogalerijom prenosimo u cijelosti

'U nedjelju, 17. listopada 2021. godine u Gornjim Dubravama na području Policijske uprave karlovačke policijski službenici Specijalne policije su zatekli grupu stranih državljana bez isprava o identitetu, a koji su ranije nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Obavljenim razgovorima je utvrđeno kako se radi o državljanima Afganistana te da je dvoje djece lošeg zdravstvenog stanja zbog čega je pozvana hitna medicinska pomoć te je majka s djecom odvezena u Opću bolnicu Ogulin.

Policajci pomažu migrantima

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MUP

Svi su strani državljani izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj, stoga su 18. listopada prevezeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite. Nakon otpuštanja iz bolnice, u Prihvatilištu će im se pridružiti majka s djecom', navelo je Ravnateljstvo policije.

Podsjetimo, nakon što je u medijima objavljena snimka policijskog zlostavljanja migranata i njihovog prisilnog povratka u BiH, otkriveno je da su trojica zlostavljača bili djelatnici interventne policije. Udaljeni su s dužnosti te protiv njih slijedi disciplinski postupak. Šokiranost zlostavljanjem migranata iskazali su ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i povjerenica Europske komisije za unutarnje poslove Ylva Johansson.

Pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter poručila je da taj sučaj postavlja i pitanje odgovornosti države te da se zato mora provesti učinkovita neovisna istraga.

'Dosadašnja istraga koju je provela policija, nije učinkovita istraga sukladna pravnim standardima', rekla je Šimunović, pozdravljajući uključenje DORH-a u ovaj postupak. 

Izvor: tportal.hr/Foto: MUP

Izvorni autor: S.S.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.