MUP: U Borovu sutra obilježavanje 29. obljetnice ubojstva 12 redarstvenika

01.05.2020. 15:00:00

Za sutra je najavljeno obilježavanje obljetnice tragične pogibije dvanaest hrvatskih redarstvenika koje će se održati u Borovu selu, u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave vukovarsko-srijemske, priopćili su iz MUP-a.

Ove godine, iznimno, a sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, odavanje počasti žrtvama proteći će bez mnogobrojnih svečanih i sportskih aktivnosti.

U spomen na pogibiju dvanaestorice hrabrih i požrtvovnih sinova održat će se komemoracija uz paljenje svijeća i polaganje cvijeća kod Spomen obilježja u Borovu selu izaslanstava obitelji poginulih redarstvenika, izaslanstva Ministarstva unutarnjih poslova, te izaslanstva udruga i jedinica lokalne (područne) samouprave.

Svetu misu za poginule redarstvenike služit će u crkvi Sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima don Ivan Begović sukladno preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

I u ovim uvjetima sjećamo se Stipana Bošnjaka, Antuna Grbavca, Josipa Culeja, Mladena Šarića, Zdenka Perice, Zorana Grašića, Ivice Vučića, Luke Crnkovića, Marinka Petrušića, Janka Čovića, Željka Hrale i Mladena Čatića, pripadnika Specijalne jedinice policije Vinkovci, naglasili su iz MUP-a

Također pozivaju sugrađane da izravni prijenos svete mise za naše pokojne prate putem Vinkovačke televizije koja osigurava izravan prijenos te se zahvaljujemo svima koji poštujete mjere ograničavanja društvenog okupljanja na javnim mjestima.

Izvor: Nacional.hr/Foto:MUP RH

Autor: