Muškarac iz Vukovara prijavljen za ratni zločin protiv civila 1991.

03.09.2021. 21:30:00

Vukovarsko-srijemska policija je uhitila i kazneno prijavila   71-godišnjeg muškarca iz Vukovara zbog ratnog zločina protiv civila u studenom 1991. na Veleprometu, kojeg je počinio kao pripadnik srpskih paravojnih formacija u tada okupiranom Vukovaru, priopćeno je u petak

Kriminalističku istragu zbog ratnog zločina 1991., službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske proveli su u suradnjom sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku.

Istragom je utvrđena osnovana sumnja da je tada 41-godišnjak iz Vukovara, u studenom 1991., kao pripadnik paravojnih formacija pobunjenih Srba, iskoristio okolnosti rata i privremenu okupaciju Vukovara te u dvorištu poduzeća „Velepromet“ teško fizički zlostavljao civilnu osobu, tada 24-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Policija je protiv osumnjičenog 71-godišnjaka nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje na kazneno djelo protiv čovječnosti i međunarodnog prava „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“, te je predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Izvor: tportal.hr/Foto: PIXSELL

Izvorni autor: S. S./Hina / Foto: Davor Javorovic

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.