Muškarac u Pločama naoružan do zuba, policija mu u kući pronašla: sedam 'običnih' pušaka, jednu automatsku, gomilu municije te dijelove još nekoliko oružja

21.01.2021. 17:09:00

Pretragom obiteljske kuće muškarcu je pronađena velika količina oružja i streljiva

Temeljem naloga Općinskog suda u Metkoviću jučer tijekom jutarnjih sati policijski službenici Policijske postaje Ploče pretražili su obiteljsku kuću 41-godišnjaka, koji je policijskim službenicima predao lovačku pušku koju ilegalno posjeduje, a pretragom su pronađene još tri lovačke puške, tri zračne puške, automatska puška, tri spremnika za automatsku pušku, 77 metaka raznog kalibra i više kutija u kojima se nalazilo 436 patrona za lovačku pušku, kao i dio puške bez kundaka.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je spomenuti muškarac počinio kazneno djelo Neovlašteno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, te prekršaje iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, obzirom da je oružje i streljivo nabavljao bez potrebnog oružnog lista i bez odobrenja, te ga nije prijavio nadležnom tijelu u zakonom predviđenom roku.

Svo pronađeno oružje i streljivo je uz potvrdu oduzeto, a protiv osumnjičenog podnesena odgovarajuća kaznena i prekršajna prijava.

Izvor: tportal.hr/Foto: MUP

Izvorni autor: B. R.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.