NA OBLJETNICU POGIBIJE HEROJA DUBROVNIKA POZVALI KARLEUŠU! Branitelji odlučili zapaliti svijeće pred klubom, a onda se oglasio organizator!

06.11.2019. 11:25:00

U subotu 9. studenoga u dubrovačkom klubu La Bombonera, na 28. obljetnicu pogibije hrvatskih vitezova, organiziran je koncert srpske pjevačice Jelene Karleuše.

Dubrovčani na ovaj događaj moguće ni ne bi reagirali da baš na taj dan 9. studenoga 1991. godine na obroncima Srđa nisu živote izgubili heroji obrane Dubrovnika: Mario Pezzi, Hamdija Kovač, Antonio Vatović Vajta, Željko Raguž, Franci Lazibat i Vedran Ivošević Genocid.

Branitelji organizirali paljenje svijeća

“Vođeni onom ‘tko voli, nek izvoli’ nismo reagirali na nedavne nastupe srpskih izvođača u ovome dubrovačkom klubu, no nikako ne možemo prijeći preko nastupa bilo kojeg srpskog izvođača na dane kada obilježavamo obljetnice pogibije naših suboraca i neke druge značajnije događaje i obljetnice iz Domovinskog rata.

Stoga pozivamo sve građane Dubrovnika i okolice da 9. studenoga u 19.00 sati dođu na spontano okupljanje tijekom kojega ćemo mirno i dostojanstveno ispred kluba La Bombonera, a ispred fotografija suboraca poginulih toga dana prije 28 godina, zapaliti svijeće u sjećanje na njih i njihovu žrtvu. Molimo vas da sa sobom donesete lampione”, rečeno je iz UHDDR Dubrovnik.

Klub se ispričao i otkazao nastup

Čini se kako je apel branitelja ove udruge urodio plodom jer se ubrzo oglasio klub koji je organizirao nastup Jelene Karleuše:

 Screenshot

Izvor: Dnevno.hr/Foto:Facebook

Izvorni autor: S.V.

Autor: