NA OVOM SU MJESTU TIJEKOM 1991.GODINE BILI ZATOČENI, MUČENI I UBIJANI HRVATSKI BRANITELJI, ŽENE I STARCI

04.02.2024. 09:36:00

STARA GRADIŠKA NA OVOM SU MJESTU TIJEKOM 1991.GODINE BILI ZATOČENI, MUČENI I UBIJANI HRVATSKI BRANITELJI, ŽENE I STARCI..
Kazneno-popravni dom rasformiran je i zatvoren 1990. godine. Međutim,1991. godine Stara Gradiška je od strane čelnika krajinskih pobunjenika i uz pomoć banjalučkog korpusa tadašnje JNA pretvorena u zarobljenički logor tijekom Domovinskog rata. Zatvoreni su i zlostavljani brojni Hrvati s područja zapadne Slavonije i nesrpsko stanovništvo iz sjeverozapadnog dijela Bosne i Hercegovine te srpski vojni bjegunci. Helsinki Watch i Međunarodni odbor Crvenog križa potvrdili su postojanje logora. Zatvorenici su držani od kolovoza 1991. do 29. srpnja
????Dragi prijatelji da Vas malo podsjetim na srpski logor za ratne zarobljenike "Stara Gradiška" u Staroj Gradišci, na ljude koji su preživjeli taj pakao, ali posebno na one koji nisu preživjeli. Snimak je sa promocije prve knjige "Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1991. god.".

Izvor: društvene mreže

Izvorni autor: Vlado Radošić/Foto: facebook

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.