Načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske podnosi ostavku nakon samo dva mjeseca

25.05.2023. 15:29:00

Dva mjeseca nakon što je stupio na dužnost, načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske, Zvonimir Petrović, podnio je ostavku na vlastiti zahtjev. Ova neočekivana vijest iznenadila je zaposlenike Policijske uprave koji su s njim surađivali tijekom kratkog razdoblja.

Prema neslužbenim informacijama do kojih je došao DNEVNIK.hr, razlog za Petrovićevu ostavku može biti povezan s događajem koji je izazvao kontroverze unutar policijskih redova. Prema izvorima, Petrović je navodno uhvaćen u prisutnosti sedam do osam osoba koje su bile uhićene u akciji protiv narkobande. Ta akcija je rezultirala zapljenom velike količine droge, vojnog oružja i eksploziva.

Iako Petrović nije bio osumnjičen niti obuhvaćen istragom vezanom za narkomafiju, navodno se našao na krivom mjestu u krivo vrijeme. Izvještaj objavljen u 24sata ukazuje da je Petrović bio pod utjecajem alkohola u tom trenutku. Ovo nije prvi put da je Petrović bio povezan s kontroverzama i sumnjama o vezama s osobama iz kriminalnog miljea.

Dodatno, ranije u prosincu 2018. godine, dok je bio voditelj Službe organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke, Petrović je bio suspendiran zbog sumnji da je spriječio svoje kolege da predaju Ivana Icu Matekovića pritvorskom nadzorniku. Mateković je koristio vozilo s krivotvorenim dokumentima, ali je Petrović dopustio da bude pušten da se brani sa slobode unatoč činjenici da je postojalo više osnova za zadržavanje.

Iako je suradnja s Petrovićem navodno bila profesionalna, njegova ostavka i kontroverze oko njegove povezanosti s kriminalnim aktivnostima sigurno će izazvati dodatnu pažnju u policijskoj upravi i javnosti. Glavni ravnatelj policije, Nikola Milina, će podnijeti zahtjev nadležnom disciplinskom sudu Ministarstva unutarnjih poslova za pokretanje disciplinskog postupka protiv Petrovića.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto:krapinsko-zagorska-policija.gov.hr

Izvorni autor: PDN/Dnevnik.hr/B.F.M.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.