Naglo pogoršanje vremena u Hrvatskoj uzrokuje pljuskove, grmljavinu i oluje, dok se jug zemlje prži

19.07.2023. 09:19:00

Upozorenje DHMZ-a: Nagla promjena vremena donosi nepogode diljem Hrvatske

U utorak navečer, dio Hrvatske već je bio pogođen grmljavinom i olujnim vremenom. Međutim, u srijedu će se situacija značajno pogoršati, s pljuskovima i grmljavinom koji će zahvatiti veći dio zemlje. Srećom, Dalmacija će i dalje ostati vedra, dok će sjeverni Jadran kasnije u večernjim satima doživjeti pljuskove i grmljavinsko nevrijeme, piše 24sata.

Unutrašnjost Hrvatske najviše pogođena olujnim vremenom

DHMZ je najavio veliku i naglu promjenu vremena koja će utjecati na veći dio Hrvatske. Najviše će biti pogođena unutrašnjost zemlje, dok se istočna Hrvatska, sjeverni Jadran, Lika i Gorski kotar suočavaju s upozorenjem na jače oluje.

Crveni alarm za četiri regije zbog toplinskih valova na Jadranu

Dok se unutrašnjost bori s olujnim vremenom, srednji i južni Jadran će se pržiti pod vrućim sunčevim zrakama, s temperaturama koje će doseći čak 34 stupnja Celzijusa. DHMZ je izdao crveni alarm zbog toplinskih valova za riječku, kninsku, splitsku i dubrovačku regiju. Jutarnje temperature zraka će se kretati od 18 do 22 °C, dok će najviše dnevne temperature uglavnom biti između 31 i 36 °C.

Izvor: 24sata/Foto:Ilustracija/vrijeme

Izvorni autor: PDN/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.