Najveća krađa u povijesti kriptovaluta: Hakeri ukrali više od 600 milijuna dolara!

11.08.2021. 10:52:00

Više od 600 milijuna dolara ukradeno je u onome što se slobodno može nazvati najvećom krađom u povijesti kriptovaluta.

Hakeri su iskoristili ranjivost u Poly Networku, platformi koja nastoji povezati različite segmente blockchain tehnologije kako bi mogli raditi zajedno, piše CNBC.

Poly Network je otkrio napad na Twitteru i zatražio uspostavu komunikacije s hakerima te ih pozvao da "vrate hakiranu imovinu".

Blockchain je knjiga aktivnosti na kojima se temelje razne kriptovalute. Svaki digitalni novčić ima svoj blockchain i međusobno se razlikuju. Poly Network tvrdi da može posložiti ove različite blockchaine da rade međusobno.

Poly Network je decentralizirana financijska platforma. DeFi je širok pojam koji obuhvaća financijske aplikacije temeljene na blockchain tehnologiji koje nastoje izrezati posrednike - poput posrednika i burzi. Stoga se naziva decentraliziranim.

  •  
  •  Rudnik kriptovaluta u Rusiji

Izvor: EPA / Autor: ANATOLY MALTSEV

Zagovornici kažu da to može učiniti financijske aplikacije, poput kreditiranja ili zaduživanja, učinkovitijima i jeftinijima.

"Količina novca koju ste hakirali najveća je u povijesti DeFi -ja ”, napisao je Poly Network u drugom tweetu.

Nakon što su hakeri ukrali novac, počeli su ga slati na razne druge adrese kriptovaluta. Istraživači sigurnosne tvrtke SlowMist rekli su da je kriptovaluta u vrijednosti od više od 610 milijuna dolara prenesena na tri različite adrese.

Poly Network je pozvao mjenjačnice kriptovaluta da spomenute tokene koje dolaze s adresa povezanih s hakerima stavi na "crnu listu".

Izvor: tportal.hr/Foto: Profimedia

Izvorni autor: S.M. / Foto: Profimedia

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.