Nakon cjelodnevne potrage u Splitu uhićen ubojica Branimir Čaleta

03.09.2020. 08:10:00

Branimir Čaleta iz Vinovca u Općini Marina, koji je u srijedu oko podneva pobjegao pravosudnoj policiji i za kojim se tragalo tijekom cijelog dana, uhapšen je oko 20.30 sati, doznaje tportal. U splitskoj policiji zasad nisu željeli potvrditi ovu informaciju i pozvali su na strpljenje, ali su ubrzo poslali priopćenje u kojem je potvrđeno da je do uhićenja Čalete došlo

Čaleta je uhićen na Putu Supavla, ulici koja se proteže sjevernom stranom šume na Turskoj kuli, gdje je potraga za njim i započela. Očevici koji su se javili tportalu vidjeli su muškarca prisilno naslonjenog na zid, koji odgovara Čaletinom opisu, te više desetaka policajaca oko njega i dodatne policijske snage koje su se kretale u tom smjeru.

Glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske Antonela Lolić za tportal je nešto prije 21 sat kazala:

'Zasad ne možemo potvrditi tu informaciju, molimo za strpljenje'.

Čaleta, kojemu se jutros sudilo zbog ubojstva Ukrajinke Ganne Kitaeve u osmom mjesecu trudnoće, nakon ročišta i prije ulaska u kombi pravosudne policije uspio je uteći s lisičinama na rukama. Pravosudni policajci najprije su ga upozorili, potom trčali za njim i na koncu ispalili metke upozorenja, no on se nije osvrtao i nestao je upravo u smjeru Turske kule.

Nakon pretrage tog dijela grada policija se raširila na cijeli Split, a zatim i šire gradsko područje. Na ulicama su bile duge cijevi, provjeravala su se sva vozila na izlasku iz grada, a o bjeguncu su izviještene i susjedne države.

U međuvremenu se policija oglasila priopćenjem.

'Večeras u 20:30 sati na području Splita pronađen je i uhićen 36-godišnji muškarac koji se od 12 sati nalazio u bijegu. Rezultat je to rada policije koja je od samog saznanja za događaj do uhićenja, svim raspoloživim snagama na terenu poduzimala mjere i radnje u cilju pronalaska osobe. Policijski službenici su od zaprimanja informacije intenzivno tragali, poduzimali sve raspoložive mjere i radnje, na terenu je bio maksimalan broj policajaca koji su ulagali napore da pronađu osobu, što je rezultiralo time da je muškarac večeras pronađen i uhićen. Policajci su ga spriječili u daljnjem bijegu i uhićen je uz uporabu sredstava prisile (tjelesna snaga i sredstva za vezivanje). Muškarac je doveden u službene prostorije. Koristimo priliku zahvaliti svim građanima koji su danas tijekom dana zvali policiju i pružali informacije koje smo provjeravali na terenu', stoji u objavi PU splitsko-dalmatinske.

Izvor: tportal.hr/Foto: Milan Sabic/MUP

Izvorni autor: Damir Petranović

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.