NAKON NJIHOVE SMRTI OVA BOMBA JE ZABRANJENA: Obilježena tragična pogibija trojice hrvatskih branitelja

04.10.2021. 11:05:00

Tom prilikom došlo je do ranjavanja više branitelja koji su se tu zatekli...

Polaganjem cvijeća, paljenjem svijeća i molitvom kod spomen ploče u Unešiću odana je počast trojici tragično nastradalih hrvatskih branitelja Boži Markoviću, Željku Dželaliji i Ivanu Goreti koji su poginuli 02. listopada 1991. godine…

Božo Marković bio je dozapovjednik 113. brigade Hrvatske vojske, a svoje vojničko iskustvo koje je stekao u JNA iz koje je otišao na  samom početku rata, pokazao je tijekom akcija u zaraćenoj Hrvatskoj, osobito tijekom Rujanskog rata, prenosi dnevno.hr.

Foto: Drago Marković/Facebook

Sporna bomba povučena iz upotrebe

Do njegovog stradavanja, kao i smrti Dželalije i Gorete, došlo je prilikom aktivacije bombe ‘Brka’ koja je nakon što je donesena u zapovjedništvo iznenada eksplodirala. Tom prilikom došlo je do ranjavanja više branitelja koji su se tu zatekli. Nakon ove tragedije, Glavni stožer oružanih snaga RH donio je zapovijed o izbacivanju navedene ručne kumulativne bombe BRK-79.

FOTO Facebook/Udvdr grad Šibenik

Izvor: Braniteljski portal /Foto:Drago Marković

Izvorni autor: h.h.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.