Nakon užasa u Moskvi napadnut je i Krim: Odjekuju snažne eksplozije, Rusi udarili po Kijevu

24.03.2024. 11:28:00

U noći sa subote desetak eksplozija odjeknule su u gradu  Sevastopolju  na poluotoku Krimu, javila se u nedjelju Ukrajinska Pravda. Rusi su pak poručili kako djeluju sustavi protuzračne obrane, a Telegram kanal Krimski vjetar kako je pogođen više meta.

Lokalni stanovnik je za ukrajinsku javnu televiziju Suspilne ispričao kako se prvo čulo oko deset eksplozija, a nakon nekog vremena još četiri. Krimski vjetar navodi kako je nakon udara izbio požar u zaljevu Kozacha, gdje se nalazi stalna baza ruske 810. brigade marinaca. 


Dodali su i kako je više vatrogasnih kola i vozila hitne pomoći krenulo prema lokaciji. Naglašavaju kako se u blizini Balaklave dogodila vrlo jaka eksplozija te da “nešto gori u blizini zračne luke” u Simferopolju.

Mihail Razvožajev , guverner okupiranog Sevastopolja kojeg su imenovali Rusi, kazao je kako odbijaju masovni napad na Sevastopolj. “Prema preliminarnim informacijama, oboreno je više od 10 projekata. Raketni napad se nastavlja”, napisao je Razvožajev.


Napad na Moskvu

Podsjetimo, u petak navečer dogodio se teroristički napad u koncertnoj dvorani u blizini Moskve. Prema posljednjim informacijama 133 osobe su stradale u zastrašujućoj pučnjavi, napadači su upali u dvoranu s oružjem i zapaljivim napravama te otvorili vatru na civile.

Rusija je uhitila 11 osoba, uključujući četiri osumnjičena napadača. Militantna islamistička skupina  Islamska država  preuzela je odgovornost za napad u petak, najsmrtonosniji u Rusiji u posljednjih 20 godina. Ruski predsjednik Vladimir Putin nazvao je napad barbarskim terorističkim činom. 

Nižu se osude napada iz cijelog svijeta, no jedna stvar posebno brine mnoge, posebno Zapad. Naime, u jeku ruskog rata s Ukrajinom, ruske su vlasti rekle da su sva četvorica osumnjičenika koji su izravno umiješani u napad uhićeni blizu granice s Ukrajinom, zajedno s nekoliko drugih.

“Nakon terorističkog napada kriminalci su namjeravali prijeći granicu Ruske Federacije i  Ukrajine  i imali su relevantne kontakte na ukrajinskoj strani”, navodi FSB, prenose ruski mediji. Ruski istraživači u posebnom priopćenju izvijestili su da su četiri osobe uhićene u blizini granice s Ukrajinom u regiji Bryansk. Ukrajina je odlučno zanijekala bilo kakvu umiješanost u napad.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: I.G./Foto: snimka zaslona/Twitter

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.