Napadi dronovima na Rusiju: 38 letjelica uništeno, smrt i šteta u nekoliko ruskih regija

09.07.2024. 09:46:00

Ruski sustavi protuzračne obrane oborili 38 bespilotnih letjelica; Napadi Ukrajine uzrokovali pogibiju i štetu u ruskim regijama

Rusko ministarstvo obrane izvijestilo je da su njihovi sustavi protuzračne obrane uništili ukupno 38 ukrajinskih bespilotnih letjelica u posljednjim napadima. Prema priopćenju, 21 dron je oboren iznad južne regije Rostov, dok je sedam letjelica oboreno iznad Kurska, dviju regija koje graniče s Ukrajinom.

Ovi napadi dolaze kao odgovor na raketni napad Rusije u ponedjeljak, kada je glavna dječja bolnica u Kijevu uništena, a u valovima zračnih napada diljem Ukrajine poginulo je najmanje 41 civila.

Tijekom jučerašnjih napada, ruske vlasti izvještavaju da je u regiji Belgorod poginuo jedan muškarac, dok su dvije osobe ozlijeđene i nekoliko kuća oštećeno. Također, zapaljene su dvije trafostanice i skladište nafte u regiji Volgograd zbog krhotina koje su pale s oborenih dronova. Regionalni guverner Andrej Bočarov potvrdio je da je požar u trafostanici odmah ugašen, dok vatrogasci još uvijek nastoje staviti pod kontrolu vatru u skladištu nafte.

U međuvremenu, rusko ministarstvo obrane nije spomenulo Volgograd kao jednu od regija pogođenih ukrajinskim napadima, iako su eksplozije bile čujne u blizini grada Kalah na Donu.

Zračne napade s obje strane nastavljaju se s velikom intenzitetom, a posljednje informacije donose vijesti o dodatnim gubicima i šteti.

Tri bespilotne letjelice uništene su iznad regije Belgorod, priopćilo je rusko ministarstvo obrane. U napadima u Ukrajini prošlog dana poginule su četiri osobe, dok je 20 njih ranjeno, izjavio je Gladkov.

Izvor: 24sata

Izvor: 24sata/Foto:video screenshot/X

Izvorni autor: PDN/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.