NASTAVLJA SE LUDILO NA SP-U Furia furiozno otvorila turnir i pregazila Kostariku

23.11.2022. 19:25:00

Španjolska je sa visokih 7:0 pobijedila Kostariku i nanijela joj najteži poraz na SP-u
 
  

ŠPANJOLSKA - KOSTARIKA 7:0 (Olmo 11‘, Asensio 21‘, Torres 30‘, 54‘, Gavi 75‘, Soler 90‘, Morata 90+2)

ŠPANJOLSKA: Simon - Azpilicueta, Busquets (Od 64. Koke), Laporte, Alba (Od 64. Balde) - Rodri, Gavi ⚽, Pedri (Od 57. Soler ⚽) - Torres ⚽⚽ (Od 57. Morata ⚽VIDEO: Nastavlja se ludilo na SP-u! Dani Olmo pokrenuo neviđeni show, 7 udarac u okvir za 7 golova!), Olmo ⚽, Asensio⚽ (Od 69. Williams)

KOSTARIKA: Navas - Martinez (Od 46. Watson), Fuller, Duarte, Calvo ????, Oviedo (Od 82. Matarrita) - Campbell ????, Borges (Od 72. Aguilera), Tejeda, Bennette (Od 61. Ruiz) - Contreras (Od 61. Zamora)


Izvještaj piše: Hina

U susretu 1. kola skupine E Svjetskog nogometnog prvenstva Španjolska je na stadionu Al Thumama uvjerljivo svladala Kostariku sa 7-0 (3-0).

Strijelci za Španjolsku bili su Dani Olmo (11), Marco Asensio (21), Ferran Torres (31-11m, 54), Gavi (74), Carlos Soler (90) i Alvaro Morata (90+2).

Dvoboj Španjolske i Kostarike od samoga je početka bio "jednosmjerna ulica". Igrala je samo "furija" koja je odmah preselila igru na polovicu suparnika, a niz kreativnih akcija i poteza rezultirao je brojnim prigodama od kojih je sedam i realizirano. S druge strane, Kostarika tijekom čitavog susreta nije upurila niti jedan udarac prema španjolskim vratima.

Već u prvih 10 minuta Španjolska je imala dvije velike prilike, u 5. je Olmo utrčao na drugu vratnicu, ali je iz velike blizine preacio vrata. Četiri minute potom zaprijetio je i Asensio no njegov udarac sa 15-ak metara prohujao je koji centimetar pored vratnice.

Ipak, veliki pritisak Španjolske vrlo brzo jeurodio plodom, sjajnu akciju s nekoliko brzih dodavanja okrunili su duplim pasom Olmo i Gavi nakon kojega je bivši igrač zagrebačkog Dinama prihvatio loptu na šest metara od suparničkih vratiju i smireno ju poslao iz leđa Navasa.

image

Dani Olmo je doveo Španjolsku u vodstvo

 Foto: JAVIER SORIANO Afp

Poučeni negativnim iskustvima Argentine Njemačke koje su također kao favoriti poveli sa po 1-0 samo da bi na kraju izgubili sa 1-2, Španjolci su nastavili pritiskati suparnika, a takva igra donijela je povećanje prednosti u 21. minuti. Alba je dobio loptu na lijevom krilu i odmah uputio loptu u kazneni prostor gdje je natrčao Asensio i preciznim udarcem još jednom prisilio Navasa na kapitulaciju.

Nakon pola sata dvoboj je bio u potpunosti odlučen. Duarte je nespretno reagirao u svom kaznenom prostoru i po nozi zakačio Albu, pa je sudac Mohamed pokazao na bijelu točku, a siguran izvođač bio je Ferran Torres.

Torres je bio strijelac i četvrtog gola u 54. minuti kada je prihvatio dodavanje s desnog krila, njegov prvi pokušaj bio je blokiran, ali lopta mu se vratila u noge, a on je drugu priliku umiješno iskoristio i iz okreta pogodio vrata.

Španjolski izbornik potom je uveo svježe snage u napad, a to je rezultiralo s još tri gola. Peti pogodak postigao je Gavi u 74. minuti nakon što je Balde prodro kroz sredinu kostarikanske obrane, uposlio Moratu koji se izvukao na lijevi bok i zatim poslao loptu za natrčalog Gavija čiji se udarac od vratnice odbio u mrežu.

image
 Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

U 90. minuti Soler je preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio za 6-0, a dvije minute potom Olmo je odigrao dupli pa s Moratom koji je postavio konačni rezultat.

Ovih 7-0 najveća je pobjeda Španjolske na svjetskim prvenstvima u povijesti, dosadašnji rekord bio im je 6-1 protiv Bugarske 1998.

Ranije u srijedu u prvoj utakmici ove skupine Japan je pobijedio Njemačku sa 2-1 (0-1), pa nakon prvog kola Španjolska i Japan imaju po tri boda, dok su Njemačka i Kostarika bez bodova.

image
 Foto: RAUL ARBOLEDA Afp

U 2. kolu u nedjelju će igrati Japan - Kostarika i Španjolska - Njemačka.

SVE GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE

Standings provided by Sofascore

Izvor: sportske.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.