Navijač ozlijeđen u tučnjavi u Zagrebu životno ugrožen, procurila snimka na kojoj se vidi ranjeni mladić; Idu kaznene prijave za 44 Torcidaša i šest BBB-a

31.10.2022. 19:10:00

Policija će zbog izazivanja nereda i sudjelovanja u tučnjavi kazneno prijaviti 44 navijača splitske Torcide i šest pripadnika zagrebačkih BBB-a zbog njihova sukoba koji se u nedjelju popodne dogodio u središtu Zagreba, pri čemu je jedan gostujući navijač zadobio ozljede opasne po život.

Zagrebačka policija u ponedjeljak je izvijestila da je privela 50 navijača te nad njima provodi kriminalističko istraživanje zbog tučnjave u Ulici Izidora Kršnjavog uoči utakmice zagrebačke Lokomotive i splitskog Hajduka na stadionu u Kranjčevićevoj ulici.

Po završetku istrage, protiv 44 pripadnika Torcide i šest BBB-a bit će podnesena kaznena prijava zbog izazivanja nereda i sudjelovanja u tučnjavi.

U policiji napominju da su se navijači, u mnoštvu od oko 100 osoba, međusobno fizički sukobili nešto iza 13 sati, koristeći razna pirotehnička sredstva, teleskopske palice, metalne cijevi, drvene drške za sjekire, drvene palice i druge opasne predmete pogodne za napad i ozljeđivanje.

Prilikom sukoba ozlijeđeno je ukupno 15 navijača, odnosno dva pripadnika domaće navijačke skupine i 13 gostujuće.
Dvojica gostujućih navijača teže su ozlijeđena, od kojih je jedan zadobio ozljede opasne po život, dok su ozljede ostalih ozlijeđenih navijača za sada okvalificirane kao lakše.

Iz policije ističu da nastavljaju kriminalističko istraživanje ovog događaja.

BOŽINOVIĆ: TO SU HULIGANI

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak da se u sukobu navijačkih skupina Bad Blue Boysa (BBB) i Torcide radi o huliganima poručivši kako je potrebna društvena osuda takvog ponašanja umjesto da bilo tko to brani ili traži nekakvo opravdanje.

"To nisu navijači, to su huligani. Niti su to Torcida, niti su to BBB, to su jednostavno huligani", rekao je Božinović nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a komentirajući jučerašnje sukobe BBB-a i Torcide uoči utakmice Lokomotive i Hajduka.

Podsjetio je da su s Hrvatskim nogometnim savezom potpisali poseban protokol vezan za utakmice tzv. visokog rizika. No, policija ne može pokriti svaki kvart u Zagrebu, kazao je Božinović zahvalivši građanima na pozivu policiji koja je spriječila sukob u Novom Zagrebu.

Huliganizam je pojava s kojom se trebamo nositi i sprječavati, a to ne može samo policija jer se radi o širem fenomenu i sociološkom pitanju.

"Potrebna je društvena osuda, da svi koji imaju riječ s težinom u javnom prostoru to ne brane ili ne traže neko opravdanje", ističe Božinović.

Jučer je policija uhitila 50 osoba, 44 su bili gosti u Zagrebu i šest iz Zagreba. U sukobu je ozlijeđeno 15 osoba, pri tome dvoje teško. Policija je napravila svoj posao i ti ljudi su u pritvoru, izvijestio je ministar.

Ustvrdio je kako se radi o pojedincima koji nisu predstavnici navijačkih skupina, klubova, hrvatskog nogometa ili sporta. Kada to svima postane jasno, onda neće dobiti toliki prostor, poručio je.

Snimku napada na kojoj se vidi kako ozlijeđeni mladić leži na podu objavio je TikToker vise_nisam_isuschris93.

Izvor: slobodnadalmacija.hr/Foto:Fah

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.