NEKADA JE ŠUTNJA ZLATO! Hrvatsku ambasadoricu u Sofiji zbog Milanovićeve izjave pozvali na razgovor. ‘Izjava je neprihvatljiva i neopravdana!’

20.05.2021. 09:55:00

Zbog izjave predsjednika RH Zorana Milanovića u kojoj je “oštro napao bugarsku politiku prema eurointegraciji Sjeverne Makedonije”, veleposlanica Hrvatske u Sofiji pozvana je na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova Bugarske, javila je agencija MIA.

Naime, Milanović je ovo izjavio nakon summita Slovenije i Hrvatske sa zemljama Zapadnog Balkana, koji je održan u Brdu kod Kranja 17. svibnja.

Ambasadorica Hrvatske u Sofiji Jasna Ognjanovac je na razgovor pozvana po nalogu ministra vanjskih poslova Bugarske Svetlana Stoeva, a u Ministarstvu ju je primio generalni direktor za europska pitanja Rumen Aleksandrov.

“Neprihvatljiva izjava”

Aleksandrov je pred Ognjenovac Milanovićevu izjavu opisao kao “neprihvatljivu i neopravdanu”, rekavši kako je to razočaravajuće s obzirom na odličan bilateralni dijalog Zagreba i Sofije i jednoglasnost po nizu tema iz europske i regionalne agende. Naime, činjenica je kako su Hrvatska i Bugarska susjedi regije te imaju mnoge važne zajedničke interese. Ambasadorica je obećala da će Zagrebu prenijeti stav i mišljenja Bugarske ističući potrebu suradnje Bugarske i Hrvatske radi osiguranja stabilnosti Zapadnog Balkana i europske perspektive te regije, navela je MIA.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Izvorni autor: Maja Štefanac/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.