Nepredvidljivo vrijeme: Promjenjiva prognoza za danas

14.09.2023. 10:37:00

Četvrtak će donijeti raznolike vremenske uvjete diljem zemlje, prema najnovijoj prognozi meteorologa. Očekuje se da će veći dio Hrvatske biti obasjan suncem, ali s prisutnom promjenjivom naoblakom. No, to nije kraj priči - očekuju se i mjestimične kiše te pljuskovi i grmljavina, s posebnim naglaskom na zapadnim područjima, gdje bi ovi meteorološki fenomeni mogli biti izraženiji, prognozira DHMZ.

Na kopnu će vjetar zapuhati umjerenim sjeverozapadnim i sjevernim smjerom, dok će na Jadranu prevladavati slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni vjetar. Osim toga, prolazno će se pojaviti i jaka bura na dijelu obale.

Najviša dnevna temperatura zraka bit će u rasponu od 25 do 30 °C, čineći dan relativno ugodnim za većinu stanovnika. Međutim, s obzirom na nepredvidljivost vremena, savjetuje se građanima da budu pripravni za različite vremenske uvjete i da se pridržavaju uputa izdana od strane lokalnih meteoroloških službi.

Ostanite informirani i pripremljeni za svaku vremensku situaciju koja se može pojaviti danas, dok se promjenjiva prognoza nastavlja oblikovati nad našim područjem.

Izvor: DHMZ/Foto:screenshot/DHMZ

Izvorni autor: PDN/DHMZ

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.