Netko je u Podgori ukrao sidro teško čak 10 tona: 'To je ukras našeg mjesta, valjda će ih naći'

27.04.2021. 15:15:00

Prije dvadesetak dana iz Podgore je nestalo sidro teško 10 tona. Građani su dojavili policiji koja ga još uvijek traži. Sidro je bilo ukras, a u Podgori je, zajedno s još dva, od 1994. godine

Sidro teško deset tona, i po procjenama mještana, vrijedno oko 10 tisuća eura nestalo je iz Podgore, točnije sa rta Ijak.

Sidro je misteriozno nestalo prije dvadesetak dana, obaviještena je i policija, i kako smo doznali od mještana, policijski inspektori već "češljaju" Podgoru i okolicu u potrazi za metalnom grdosijom.

U Općini Podgora rekli su nam kako su odmah nakon dojave građana o nestanku obavijestili policiju, a razgovarali smo i s Gojimirom Šundom, čovjekom koji je i organzirao dovođenje sidra u Podgoru:

  • Bilo je to 1994. godine kada sam radio u Brodospasu. U splitskom brodogradilištu odložili su na otpad nekoliko starih sidara sa starih brodova. Dozvolili su mi da ih odvedem u Podgoru, a to sam organizirao uz tvrtku Pomgrad koja je tada gradila luku u Podgori. Bila su tu tri sidra, ali ona nisu moja, ja sam ih donio za svoje Podgorane, kao ukras našeg mjesta, ispričao nam je Šunde koji se nada što bržem pronalasku sidra.
  • Kako smo doznali, sidra nisu ničija, jer ih nema na popisu općinske imovine, ali je istina da su na neki način krasila mjesto.

    Uz sidro koje je misteriozno nestalo ostalo je drugo sidro, duplo teže, teško čak 20 tona, pa samim tim teže i odnijeti.

Izvor: 24 sata

Izvorni autor: Mateo Ivić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.