NEVJEROJATAN POTHVAT HRVATSKIH BRANITELJA! Milanović impresioniran, hvali ih pred cijelom nacijom: ‘Pokazali ste odvažnost, hrabrost i nesalomljiv duh’

23.04.2022. 10:34:00

Hrvatski branitelji Werner Ilić i Martin Cruickshank uspješno su preveslali Atlantik u čamcu dvosjedu nazvanom “Fenix”. Putovanje su započeli 15. siječnja 2022. godine na Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Svojim činom željeli su zahvaliti domovini.

Riječ je o jednom od najtežih izazova na svijetu, a kako je prije polaska rekao umirovljeni brigadir Werner Ilić za HRT, “danas, 30 godina kasnije, pripremamo se preveslati Atlantik i tako Hrvatsku učlaniti u ligu naroda prekooceanskih veslača”.

Nakon uspješnog poduhvata, u nedjelju im se zahvalio i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

“Čestitam od srca Werneru Iliću i Martinu Cruickshanku, hrvatskim braniteljima i umirovljenim časnicima Hrvatske vojske, koji su preveslali Atlantik od Kanarskih otoka do Barbadosa slaveći tako 30. obljetnicu međunarodnog priznanja naše Domovine. U 83 dana putovanja Atlantikom pokazali ste odvažnost, hrabrost i nesalomljiv duh, te časne ljudske osobine kojima ste se već dokazali u Domovinskom ratu.

Ne samo da ste tako ostvarili svoj cilj koji ste mi najavili kada smo se susreli prije vašeg putovanja, nego ste uvrstili Hrvatsku među tek 30ak zemalja koje imaju hrabre ljude poput vas, spremne za takav pothvat. Hrvatska je ponosna na vas jer ste svijetu pokazali snagu hrvatskog domoljublja i veličinu naše pomorske tradicije”, napisao je Milanović.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:MHB

Izvorni autor: N.K./Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.