Nije mu prvi put: Pronašli su muškarca koji je zapalio kafić

02.05.2020. 12:29:00

Policija je uhitila muškarca koji je u dva navrata prouzročio požar u centru Zagreba. Utvrđeno je i kako je on izazvao požar u Tkalčićevoj ulici u prosincu prošle godine

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad muškarcem (38) kojeg sumnjiče za više kaznenih djela. Utvrđeno je kako je  18. prosinca 2019. godine oko 4.20 sati došao u Tkalčićevu ulicu gdje je izazvao požar.

Foto: puz

Ušao je u dvorište zgrade, prišao prostoru za odlaganje smeća te otvorenim plamenom zapalio predmete koji su se nalazili u kanti.
Požar se proširio na  pročelje stambene zgrade te su nastala oštećenja u vidu termičke destrukcije žbuke pročelja zgrade, okvira i krila  prozora na podestu između prizemlja i prvog kata te začađenja i puknuća stijenke prozora stana na prvom katu. 
U to vrijeme u stanu se nalazila žena s dvoje maloljetne djece koji su uspjeli izaći iz stana nakon što su vatrogasci nasilno otvorili vrata njihova stana. 

Foto: puz

Požar se proširio i  na parkirani Chevrolet Captiva.

Palio i terasu kafića u Vlaškoj ulici

Sumnja se i da je 22. travnja oko 3.20 sati, došao do terase ugostiteljskog objekta u Vlaškoj ulici gdje je  otvorenim plamenom zapalio plastičnu oblogu konstrukcije krovišta terase. Zapalile su se dvije električne grijalice, dvije klupe za sjedenje te su se oštetile pločice. Nakon toga, pješice se uputio do haustora Ulice Pod zidom gdje se kratko zadržao,  da bi  potom otišao na Opatovinu, prišao štandu i otvorenim plamenom zapalio drvenu konstrukciju. 

Foto: puz

Požar se proširio na još nekoliko obližnjih  štandova koji su pri tome u potpunosti izgorjeli. Požar se proširio, ovaj put na Fiat Stilo koji je bio parkiran ispred štandova te je i on u potpunosti izgorio.  Oštećeno  je nekoliko prozora na obližnjim stanovima te su oštećene kante za komunalni otpad.

Foto: puz
 

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je  dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Izvor: 24sata/ Foto: puz

Izvorni autor: Iva Rebac

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.