Nikola Grmoja o osnivanju istražnog povjerenstva: "Ispitat ćemo Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića, a možda i bivše ministre"

24.09.2020. 19:45:00

HDZ želi da se utvrdi i što su u svom mandatu radili i znali, kada su istrage u pitanju, Zoran Milanović te Ranko Ostojić. Hoće li istražno povjerenstvo uopće biti oformljeno pitao je saborskog zastupnika Mosta Nikolu Grmoju reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago.

Prema zakonu, u trenutku pokretanja istrage, istražna povjerenstva prestaju s radom. Povjerenstvo za aferu Janaf još nije osnovano, a pitanje je kako je oporba formulirala zahtjev za pokretanje povjerenstva.

 

Nikola Grmoja, jedan od organizatora te akcije, kaže da imaju veliko iskustvo i da su već pokrenuli jedno istražno povjerenstvo koje je bilo ugašeno kad je istraga pokrenuta. "Znamo kako napraviti stvari. Sada ćemo formulirati cijelokupan nacrt na način da istražujemo kakav je utjecaj izvršne vlasti na rad neovisnih institucija. Nećemo se baviti konkretnim ovim slučajem. Isto tako, želimo istražiti kako začepiti rupe u DORH-u i ostalim institucijama da ne cure informacije za vrijeme istrage", rekao je.

 

"Ispitat ćemo Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića i možda bivše ministre", dodao je Grmoja.

Izvor: Dnevnik.hr/Foto:screenshot facebook

Izvorni autor: M. R.

Autor: