Nikola Turkalj: Odbijanje poziva predsjednika Zorana Milanovića za pristustvovanje na obilježavanju 25. godišnjice VRO Bljesak

28.04.2020. 16:20:00

Nakon što je umirovljeni general-bojnik Željko Sačić odbio poziv hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića za sudjelovanje na obljetnici VRO Bljesak zbog sramotne izjave predsjednika o HOS-ovcima i hosovoj ploči u Jasenovcu, to isto je učinio i Nikola Turkalj, ratni zapovjednik Specijalne policije Slunj i pomoćnik Zapovjednika SJP PU Karlovačke .

PISALI SMO:

Objavu Nikole Turkalja prenosimo u cijelosti sa njegovog FB profila:

Poštovani,

nastavno na Vaš poziv povodom obilježavanja 25. godišnjice Vojno redarstvene akcije Bljesak,za dan 29.04.2020. godine, ovim putem želim Vas obavijestiti da se navedenom neću odazvati.

U svezi navedenog poziva na koji sam pozvan kao jedan od zapovjednika koji je sudjelovao u akciji Bljesak, bila bi mi izuzetno velika čast nazočiti na takvom obilježavanju u Uredu predsjednika, institucije predsjednika Republike Hrvatske i Vrhovnog zapovjednika koju
izuzetno poštujem, cijenim i gdje sam baš povodom Bljeska po odrađenoj akciji za dan Državnosti 1995. godine uz Generale Mladena Markača i Željka Sačića s još sedmoricom pripadnika Specijalne Policije MUP-a RH, primio visoko priznanje i vojni čin osobno od  Predsjednika Republike Hrvatske Dr. Franje Tuđmana što mi je bila najveća čast i priznanje kao Branitelju u Domovinskom Ratu.

I baš kao Branitelj ne mogu prijeći preko situacija u kojima Vi, Gospodine Zoran Milanović, kao Predsjednik jedine nam Hrvatske i njen Vrhovni zapovjednik, u svojim izjavama i stavovima napadate, omalovažavate, kako pojedince i pojedine postrojbe iz Domovinskog rata, tako i Domovinski rat općenito.

Primjer je i zadnja izjava kojom ste napali spomen na poginule pripadnike postrojbe HOS-a, postrojbe koja je satkana od istinskih dragovoljaca i Domoljuba te koja je dala nemjerljiv  doprinos obrani i stvaranju jedine nam Domovine i čiji su pripadnici, kao i oni iz ostalih
postrojbi u Domovinskom ratu, naša Braća po oružju.

Iz gore navedenih razloga ne želim nazočiti događaju koji organiziraju osobe s takvim stavom i mišljenjem bez obzira s koje razine Državnih institucija dolazili.

Ratni zapovjednik Specijalne policije Slunj i pom. Zapovjednika SJP PU Karlovačke

Nikola Turkalj

Autor: