Nizozemci srušili Crnu Goru! Još smo živi, ali moramo dobiti sve

22.01.2022. 19:09:00

SAN O POLUFINALU

Izabranici Hrvoja Horvata moraju pobijediti sve do kraja, to je sasvim jasno. Prva prepreka je Danska i čini se kao nemoguća misija, ali ako Hrvatska uspije pobijediti u preostalim utakmicama...

U prvoj utakmici 2. kola skupine I drugog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu za rukometaše, u kojoj igra i Hrvatska, Nizozemska je u Budimpešti svladala Crnu Goru sa 34-30 (18-16).

Crnogorci su bolje otvorili utakmicu te sredinom prvog poluvremena imali prednost 10-7, no do odlaska na odmor su Nizozemci preokrenuli situaciju te poveli sa 18-16.

U nastavku je Nizozemska konstantno bila u prednosti od dva do pet golova te zasluženo stigla do prvih bodova u skupini.

Kay Smits je s devet golova predvodio Nizozemsku, dok su Radojica Čepić i Branko Vujović postigli po šest pogodaka za Crnu Goru.

Ovakvim ishodom obje ove reprezentacije sada imaju po dva boda. Na vrhu su Francuska i Danska sa po četiri boda, dva boda ima i Island, dok je Hrvatska jedina bez bodova.

Što je, u konačnici, i dobra stvar za hrvatske rukometaše. Izabranici Hrvoja Horvata moraju pobijediti sve do kraja, to je sasvim jasno. Prva prepreka je Danska i čini se kao nemoguća misija, ali ako Hrvatska uspije pobijediti u preostalim utakmicama...

24sata
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Samo jedna reprezentacija smije ostvariti više od šest bodova kako bi Hrvatska ostala u igri za polufinale. Što također znači da bi Francuska isto trebala slaviti u svim susretima do kraja ovoga kruga. Crnogorci su porazom od Nizozemske smanjili šanse za prolaz i potencijalni krug s Hrvatskom, a Danci bi, u slučaju naše pobjede, bili lošiji u krugu momčadi sa šest bodova.

Dakle, mi moramo pobijediti sve do kraja kao i Francuzi. San o polufinalu je samo teorija, ali dok postoji šansa postoji i nada.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Izvor: 24sata/ Foto: ehf.com

Izvorni autor: HINA/24sata/Boris Trifunović

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.